ŽUPANIJA / SLUNJ

AKTUALNI SAT

Nepravilnosti u radu TZ grada Slunja i dalje tema u Gradskom vijeću, vijećnika Lustiga zanimalo i zašto na benzinskoj nema zastave?

Nepravilnosti u radu TZ grada Slunja i dalje tema u Gradskom vijeću, vijećnika Lustiga zanimalo i zašto na benzinskoj nema zastave?
foto ilustracija - arhiva KAportala

Na aktualnom satu Gradskog vijeća u Slunju za debatu su bile spremna tek dva gradska vijećnika

Vodstvo sadašnje turističke zajednice grada Slunju vrlo vjerojatno neće biti sankcionirano zbog nepovoljnog nalaza Državnog revizora. Tako bi se, naime, mogao protumačiti odgovor gradonačelnice Mirjane Puškarić na pitanje vijećnika Željka Lustiga (DP) na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća. Lustig je pritom i naglasio kako ima stanara koji su se okupili u Rastokama i nisu zadovoljni s radom Turističke zajednice, niti nemaju više povjerenja u njezino poslovanje.  

Gradonačelnica Puškarić kazala je kako nepravilnosti koje su utvrđene se otklanjaju, pod budnim okom nadležnog Ureda za državne revizije.  

- Sasvim smo sigurni da državna revizija neće propustiti ono što treba korigirati. Ukoliko kolege to ne budu mogle ukloniti iz prve, sigurno će u njihovim daljnjim komunikacijama biti otklonjene. Oni su u obvezi i sami obavijestiti Skupštinu o onom što je revizija određivala, poručila je Puškarić.  

Osim poslovanja TZ, vijećnik Lustig iskazao je i nezadovoljstvo prema dostavljenom izvješću gradske tvrtke Komunalac, koji, kako kaže “potvrđuje da na ono što je pitao nije dobio odgovor”.  

- Pitanje je glasilo da li je voda za ljudsku upotrebu odnosno za tehničku upotrebu te da li je pitka, što nije isto. Direktorova izjava da se radi analiza vode dva puta mjesečno, ne stoji. Analiza se radi jednom mjesečno. Voda opet na slunjskom području nije za piće, konstatirao je Lustig.  

Iz Grada su mu odgovorili kako se redovito provode utvrđivanja ispravnosti vode, a zadnja dva izvješća s detaljnim specifikacijama dostavit će na uvid.  

Ujedno, vijećnik Lustig iskoristio je aktualni sat kako bi sugerirao da se na Ininoj benzinskoj crpki na području grada Slunja povodom državnih blagdana izvjesi državna hrvatska zastava, jer kako kaže riječ je o državnoj firmi.  

Gradonačelnica Puškarić kazala je kako to nije gradska institucija pa nisu ni obvezni tako postupati, no Lustig je nastavio u svom tonu.

- Ne tražim ja vas da vi radite županijski, državni posao. Benzinska postaja se nalazi na teritoriju grada Slunja, a državne zastave nema. To i drugi prigovaraju, kazao je.   

- To bi po vam značilo da svaka privatna osoba, firma ili restoran je dužna izvijesiti hrvatsku zastavu, pitala je gradonačelnica. 

- Ne, samo državne osobe, Hrvatska je većinski vlasnik Ine, konstatirao je gradski vijećnik.  

- U neformalnom razgovoru s kolegama mogu postaviti to pitanje, ali misli da ne postoji način da mi možemo utjecati na to, zaključila je gradonačelnica.  

Za pitanje se javio i gradski vijećnik Davora Požegu (HDZ), kojeg je zanimalo u kojoj je fazi raspisivanje natječaja za raspolaganje državnim poljoprivrednim zemljištem. Iz gradske uprave pojasnili su detalje. 

- Pristiglo je oko 20 prijava interesa za zakup državne zemlje. Na raspolaganju je oko 500 hektara na gotovo 1000 čestica. Grad je trenutno u fazi prikupljanja obvezne dokumentacija od ostalih institucija koje sudjeluju u tom postupku, nakon toga će bit i stvoreni uvjeti za raspisivanje natječaja. Kada će to točno biti teško je reći, jer ne ovisi to samo od Gradu Slunju, već u postupku sudjeluju i drugi subjekti.  

Izdvojeno


Reci što misliš!