ŽUPANIJA / SLUNJ

GOSPODARSKI JAZ?

Zašto se Rakovica gradi i gospodarski napreduje, a Slunj ne? Ovo je pitanje bilo aktualno na zadnoj sjednici Gradskog vijeća, gradonačelnica ne misli tako

Zašto se Rakovica gradi i gospodarski napreduje, a Slunj ne? Ovo je pitanje bilo aktualno na zadnoj sjednici Gradskog vijeća, gradonačelnica ne misli tako
foto ilustracija - arhiva KAportala

- Zašto to u Rakovici ide bolje, nego kod nas, teško je u ovom trenutku odgovoriti ali nije točno da se na području grada Slunj ne radi na planiranju poslovne zone i razvoja, poručila je gradonačelnica Puškarić.

Gradsko vijeće grada Slunja prošlog je tjedna imalo šestu sjednicu u ovom sazivu, a opet je oporbeni vijećnik Domovinskog pokreta Željko Lustig "zakuhao" s pitanjem. 

- Drago mi je da se u Rakovici otvaraju marketi i dućani na veliko, ali zašto se to ne radi i kod nas u Slunju? Zašto ne možemo pokrenuti inkubatore, radničku zonu, nekog velikana dovesti u Slunj da nešto radi i pokrene, pitao je Lustig.  

 - Svaka čast našim novim cestama, parkiralištima ali tamo će nam se samo strane tablice parkirati, naša mladost odlazi u Njemačku. Ako se naprave neka radna mjesta ovdje, imat će se gdje parkirati, mišljenja je vijećnik Lustig.  

 Gradonačelnica Mirjana Puškarić kazala je kako je Grad kupio zemljište za izgradnju poduzetničke zone, a u sljedećoj godini planirana su ulaganja u komunalnu infrastrukturu te zone. Pored toga, kaže Puškarić, planira se i poslovna zona.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

 - Na samoj poslovnoj zoni planira se razvojni centar. Proveli su se razgovori i s poljoprivrednicima, poduzetnicima s ciljem osmišljavanja djelatnosti razvojnog centra i planovima u našoj poslovnoj zoni. U ovom trenutku radi se na projektiranju razvojnog centra, pojasnila je gradonačelnica, ujedno dodala kako se razgovora s poduzetnicima sa slunjskog područja i šire, kako bi uložili i investirali u ovaj kraj.  

 - Zašto to u Rakovici ide bolje, nego kod nas, teško je u ovom trenutku odgovoriti ali nije točno da se na području grada Slunja i sa strane službi ali i prethodnika ne radi na planiranju poslovne zone i razvoja našega grada, poručila je gradonačelnica Puškarić.  

Vijećnik Igor Piršić (HDZ) pokrenuo je pitanje vezano uz stanje ogulinske ceste, od Elektre prema smjeru Ogulina, na kojoj i nakon njezine rekonstrukcije strše šahtovi, te planira li se sanacija iste.  

I gradonačelnica Puškarić svjesna je tog problema, te je kazala kako je već jednom tvrtka Aquaterm u sklopu garancije preasfaltirala taj dio, no primjećuje se da je unatoč tome cesta propala.  

- S obzirom na reakcije naših građana i što je i vidljivo na terenu, naš Komunalac koji je bio naručitelj radova uputio zahtjev je Aquatermu koji je bio izvođač radova, kako bi se prometnica pokušavala dovest u prvobitno stanje, kazala je gradonačelnica.  

Izdvojeno


Reci što misliš!