ŽUPANIJA / SLUNJ

DOBRO ĆE IM DOĆI

Grad Slunj dodijelio stipendije učenicima i studentima, gradonačelnica Puškarić poručila im da računa na njihovu suradnju u gradskim aktivnostima

Grad Slunj dodijelio stipendije učenicima i studentima, gradonačelnica Puškarić poručila im da računa na njihovu suradnju u gradskim aktivnostima

Grad Slunj pored isplate stipendije učenicima i studentima provodi niz drugih demografskih mjera.

I ove godine Grad Slunj je dodijelio je stipendije učenicima i studentima s područja grada, koje je upravo ovih dana ugostila i gradonačelnica Mirjana Puškarić. Kako poručuju iz slunjske gradske uprave, u razgovoru s njima, gradonačelnica se dotaknula i budućih aktivnosti, koje se planiraju provoditi u gradu, a u kojima vidi angažman mladih, kako u davanju prijedloga, tako i sudjelovanju u istima, kao primjerice informatičke radionice, sportske igraonice, radionice urbanog šumarstva i sl. 

Grad Slunj je pored ove demografske mjere koja se provodi od 2002. godine i za koju se na godišnjoj razini u proračunu Grada Slunja izdvaja od 120 do 150 tisuća kuna, osigurao i potpore za još niz drugih mjera, kao što je potpora OŠ Slunj za nabavku radnih bilježnica i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava u iznosu 124 tisuća kuna. 

Od ove školske godine sufinancira se i produženi boravak za učenike razredne nastave, za što je u prvom polugodištu ove školske godine (od 9. do 12. mjeseca ) osigurano 34 tisuće kuna. Potpore idu i za školski list, nabavku računalne opreme, maturalne večere i izradu solarnog automobila, sufinanciranje troškova putovanja na studij ili školu van mjesta stanovanja u godišnjem iznosu od oko 130 tisuća kuna, redoviti školski prijevoz u godišnjem iznosu oko 60 tisuća kuna.  

Iz Grada napominju da su tu i sredstva za sport, u koji su uključeni većim dijelom djeca i mladi, te na godišnjoj razini oko 500 tisuća kuna odlazi za rad zajednice i klubova, a znatna sredstva Grad ulažu u sportske objekte i terene, nabavku vozila, podmirenje troškova goriva, režija, opreme i slično.  

Izdvojeno


Reci što misliš!