ŽUPANIJA / SLUNJ

AKTUALNI SAT

Gradsko vijeće grada Slunja ekspresno odradilo još jednu sjednicu, na gradsku problematiku ukazalo tek dvoje vijećnika

Gradsko vijeće grada Slunja ekspresno odradilo još jednu sjednicu, na gradsku problematiku ukazalo tek dvoje vijećnika
foto ilustracija - arhiva KAportala

Radovi na vodovodu Glina i parkirališna mjesta kod ljekarne pitanja su na koje su odgovore tražili gradski vijećnici

Gradski vijećnici grada Slunja odradili su u srijedu desetu sjednicu Gradskog vijeća u ovom mandatu. I to ekspresno brzo, u svega dvadesetak minuta i gotovo bez debate vijećnika kao i uvijek do sada.

Aktualni sat redovito je rezerivan za vijećnika Željka Lustiga (DP), koji je i ovaj put iskoristio priliku i zatražio pojašnjenje od gradonačelnice Mirjane Puškarić vezano uz radove na vodovodu Glina. Kako ističe strojeva nema, planira li se nastaviti i kada. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gradonačelnica Puškarić odgovorila je kako su radovi na vodovodu Glina na spoju Tatervarošu započeli prošli tjedan. 

- Ne možemo predvidjeti s kojim će intenzitetom ići s obzirom na konfiguraciju tla i eventualno teškoće. Zajedno u razgovoru i s direktorom Komunalca, s nadzorom i izvoditeljem radova očekivanja su da bi to moglo biti kroz nekih mjesec i pol - dva finalizirano. 

Za pitanje se javila i gradska vijećnica Dijana Cindrić (HDZ), koja je tražila odgovor na problematiku nogostupa u prolazu D1 između ljekarne i željezare. 

- Svi vidimo da to stvara jedan određeni problem za prolaz ljudi jer se automobili parkiraju na nogostup. Jeste li što učinili da se zadovolji i jedna i druga strana, i pješaci i vozači?

Gradonačelnica je istaknula kako ovo nije pravi puta da se o tome tematizira.

- Na upit građana naše službe su razgovarale i s policijom i Hrvatskim cestama. Višekratno imamo komunikaciju o toj temi i projektant je napravio prijedlog. Svjesni smo da je pritisak na ta parking mjesta velik, osobito kad je sajmeni dan. S druge strane starije osobe, majke s kolicima ne mogu proći, istaknula je gradonačelnica te dodala kako se radi na preorijentaciji parkirališnih mjesta.

Međutim, još uvijek se čeka službeni i konkretan odgovor iz HC, napomenula je gradonačelnica.

- Imamo dogovoren sastanak i na njemu očekujemo konkretne odgovore. Ja mogu najlakše reći da bi na tom potezu bilo najbolje da se parkirališna mjesta u potpunosti izmjeste ali s time nismo sigurni. Zadovoljili bi jednu kategoriju, a tu su pješaci, a druga kategorija, vozači koja je također važna, izgubila bi parkirališna mjesta. Tako da na toj problematici se radi, postoji pisani trag. Očekujemo ovih dana sastanak da vidimo da li će biti izvedljiv postojeći projektni prijedlog, poručila je gradonačelnica Puškarić. 

Izdvojeno


Reci što misliš!