ŽUPANIJA / SLUNJ

POTPISAN UGOVOR

Ladihovićeva ulica u Slunju dobiva nogostup! Ugovorenu vrijednost radova od dva milijuna kuna najvećim dijelom financirat će Grad iz svog proračuna

Ladihovićeva ulica u Slunju dobiva nogostup! Ugovorenu vrijednost radova od dva milijuna kuna najvećim dijelom financirat će Grad iz svog proračuna

Projektom je predviđena gradnja jednostranog nogostupa koji obuhvaća dio županijske ceste ŽC 3258 u Slunju u ukupnoj dužini od 858 metara.

Grad Slunj kreće u izgradnju nogostupa u Ladihovićevoj ulici, za koji je gradonačelnica Mirjana Puškarić ovih dana potpisala i ugovor s izvođačem radova. 

Kako pojašnjavaju iz gradske uprave, projektom je predviđena gradnja jednostranog nogostupa koji obuhvaća dio županijske ceste ŽC 3258 u Slunju u ukupnoj dužini od 858 metara. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Nogostup se gradi desnom stranom i izvodi se do budućeg spoja Ladihovićeve ulice na državnu cestu D1 koja nije predmet ovog zahvata već će taj dio nogostupa biti izveden u sklopu rekonstrukcije državne ceste D1.

FOTO: Grad Slunj
 

Ugovoreni radovi obuhvaćaju uklanjanje postojećih oštećenih i deformiranih rubnjaka, izgradnju jednostranog nogostupa širine 1,6 m, uređenje bankina, izgradnju sustava oborinske odvodnje vode s prometnice i nogostupa koja se  odvodi u upojne bunare, te izgradnju javne rasvjete s ukupno 30 rasvjetnih stupova LED svjetiljkama.  

Ugovorena vrijednost radova iznosi 1.970.864,50 kuna neto odnosno 2.463.580,63 kuna bruto.

- Radovi se najvećim dijelom financiraju iz proračuna Grada, a dio sredstava osiguran je kroz potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u iznosu od 250 tisuća kuna, te potporu Karlovačke županije u iznosu 110 tisuća kuna. Radovi se planiraju dovršiti do kraja listopada 2022. godine, poručuju iz Grada. 

Izdvojeno


Reci što misliš!