ŽUPANIJA / SLUNJ

KAKO JE TO MOGUĆE?

Dio slunjskog područja nema vodovod, a kubik vode skuplji nego u ostatku grada: Ovdje ispada da dva i dva nisu četiri! To treba istražiti, pa ako treba nek' i moja voda poskupi!

Dio slunjskog područja nema vodovod, a kubik vode skuplji nego u ostatku grada: Ovdje ispada da dva i dva nisu četiri! To treba istražiti, pa ako treba nek' i moja voda poskupi!
foto ilustracija

Kada zbrojite matematika kaže da kubik vode u Glini košta 80 kuna, 10 kubika 800 kuna. Na računu pišu neke cifre, ne zna se jesu li to lipe, kune ili što drugo

Radovi na izgradnji vodovoda Gornja Glina bila su tema i prošle sjednice Gradskog vijeća grada Slunja i to sve, prema riječima vijećnika Željka Lustiga (DP) "jer i dalje stoje, ništa se ne radi". No drugi, još veći problem je, navodi, cijena vode koja se njima naplaćuje. 

- Zašto se u Gornjoj Glini plaća tako skupa voda? Ispada da je to cijena od 80 kuna po kubiku. Smatram da svakome voda treba i da bi za svakog cijena trebala biti ista, ako ima vode, treba biti za sve, a ako nema, nema za nikoga, komentirao je Lustig.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gradonačelnica Mirjana Puškarić kazala je da su radovi na vodovod Gornja Glina u izvođenja, ali zbog same tvrtke koja ima dva cjevovoda na području grada Slunja u izgradnji, radovi se trenutno provode u Blagaj. Što se tiče vode Grad sufinancira prijevoz, cijena kubika vode za sve građane je ista, poručila je.

Direktor gradske tvrtke Dinko Puškarić kazao je kako pretpostavlja da se radi o kućanstvima koji nemaju gradski vodovod pa u takvim slučajevima DVD vozi vodu u cisternama i stanovništvo plaća cijenu vode kakva je u Komunalcu za stanovništvo. Cijenu prijevoza vode cisternom plaća Grad u iznosu od 50 posto, a 50 posto plaćaju sami ljudi. 

- Ovisno o količinama, ti troškovi mogu narasti dosta značajno, ali ne možemo puno tu napraviti, kazao je Puškarić. 

Gradski vijećnik Lustig kazao je kako su problem brojke na njihovim računima "imaju 600 kubika vode po računima, ispada da kubik vode plaćaju preko 40 kuna". 

U razgovor se uključio, Alen Holjevac zapovjednik DVD-a Slunj, te je kazao kako je puna cijena prijevoza vode za lokalni vodovod u Gornjoj Glini 300 kuna, Grad plaća 150 kuna, a 150 kuna plaćaju po cisterni sami mještani, prijevoz je 15 kuna po km. Ističe kako ne zna koliko je potrošača na tom lokalnom vodovodu, uglavnom cijena jedne cisterne vode od 7,5 kubika iznosi 96,8 kuna.  

- Do sada je okvirno 33 cisterne vode odvezeno u Gornju Glinu od početka suše, odnosno od 7. mjeseca. Imamo osobu koja vodi evidenciju dolazaka i njima potpisuje izdatnice i sve se može s tom osobom vidjeti, poručio je. 

Lustig ističe kako bi "građani Gline morali nekoga unajmiti ili zahtijevati od nekih agencija za zaštitu potrošača da oni iziđu i zbroje dva i dva jer ovdje ispada da dva i dva nije četiri". 

- Govorim podatke, ne tužim nikoga niti ne želim tužiti jer ako moramo provjeravati, neka netko drugi to provjeri. Ali na kraju kada zbrojite nije 15 kuna kubik vode nego 40 uz vašu, našu, donaciju od 40 kuna i kada to zbrojite matematika kaže da kubik vode u Glini košta 80 kuna, 10 kubika 800 kuna. Na računu pišu neke cifre, ne zna se jesu li lipe, kune ili što drugo. Postavio sam samo pitanje, sve papire koje imam dostavit ću, a ja zahtijevam da se to istraži i da se to riješiti, pa ako treba da i moja voda poskupi, kazao je Lustig. 

Predsjednik Vijeća Jure Katić kazao je kako je to lokalni vodovod i oni će još jedno kratko vrijeme plaćati kako su do sada plaćali, ali je predložio da gospodin koji to radi dođe ovdje u Grad ili Komunalac i da se to uskladi. Pritom je naglasio kako je cijena ista čitavo vrijeme već nekoliko godina. 

Izdvojeno


Reci što misliš!