ŽUPANIJA / SLUNJ

NAKON GODINA ULAGANJA

Građani Slunja ali i okolnih općina ovo su jedva dočekali - fizikalna medicina i rehabilitacija u Domu zdravlja Slunj konačno u funkciji!

Građani Slunja ali i okolnih općina ovo su jedva dočekali - fizikalna medicina i rehabilitacija u Domu zdravlja Slunj konačno u funkciji!

To je samo jedan u nizu dokaza koliko je pružanje usluga iz djelatnosti fizikalne medicine i rehabilitacije bilo opravdano i potrebno, kazala je ravnateljica ustanove

Fizikalna medicina i rehabilitacija konačno je zaživjela u Domu zdravlja Slunj, za koju je iz različitih izvora i u nekoliko faza osigurano preko 5 milijuna kuna. Kako je kazala ravanteljica ustanove, Ivanka Magdić, Dom zdravlja Slunj je od „Oluje“ i povratka na ovo područje iz godine u godinu širio i popunjavao mrežu te povećavao opseg svojih usluga.

- Nikad naši sugrađani s toliko nestrpljenja nisu isčekivali konačni početak rada u ovoj djelatnosti, što je samo jedan u nizu dokaza koliko je pružanje usluga iz djelatnosti fizikalne medicine i rehabilitacije bilo opravdano i potrebno, kazala je ravnateljica Magdić te dodala kako ova ustanova  1. siječnja 2023. navršava punih 70 godina svog postojanja, pružala je svoje usluge i za vrijeme Domovinskog kao Dom zdravlja Slunj u prognaničkom naselju „Gaza“ Karlovac.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dom zdravlja Slunj trenutno ima 47 zaposlenika, pokriva područje od 793 km2, odnosno područje Grada Slunja, Općine Cetingrad i Općine Rakovica s nešto manje od 10.000 stanovnika, a u specijalističko-konzilijarnim djelatnostima i gravitirajuća područja Ličko - senjske i Primorsko - goranske županije.

Postojeća Mreža zdravstvene djelatnosti je u cijelosti popunjena s ukupno 5 ordinacija obiteljske medicine, 4 ordinacije dentalne medicine, ordinacijom za zdravstvenu zaštitu žena, ordinacijom za zdravstvenu zaštitu predškolske djece, dentalnim laboratorijem, medicinsko biokemijskim laboratorijem, patronažnom djelatnosti, djelatnosti sanitetskog prijevoza, radiologijom s mamografijom i ultrazvučnom dijagnostikom. 

Koristi se i telemedicina u radiološkoj djelatnosti, u očitavanju holtera EKG, kao i u redovnim mjesečnim edukacijama zdravstvenih djelatnika Doma. U prostoru Doma zdravlja Slunj omogućeno je korištenje usluga i iz djelatnosti drugih zdravstvenih ustanova, pa tako u Domu zdravlja Slunj svoju ispostavu ima Zavod za hitnu medicinu Karlovačke županije, Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije, Poliklinika za rehabilitaciju SUVAG Karlovac, Ustanova za kućnu njegu Karlovac.

Iz Grada Slunja objavili su  i kako je upravo postignut dogovor s Općom bolnicom Karlovac da ponovno, određeni broj puta mjesečno, u Dom zdravlja Slunj dolaze specijalisti internista, psihijatar, oftalmolog te po potrebi i kirurg. 

- Zdravstvena zaštita stanovništva, sa ovako širokom lepezom usluga, njena dostupnost, razina i kvaliteta, nepobitno je među najvažnijim čimbenicima da ovdje ostanemo i opstanemo, istaknule su i ravnateljica Doma zdravlja Slunj Ivanka Magdić i gradonačelnica Slunja Mirjana Puškarić, prilikom obilaska novouređenih prostorija, kojem su prisustvovali i državni tajnik u Ministarstvu zdravstva gospodin Tomislav Dulibić, saborska zastupnica i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu gospođa Maja Grba Bujević, direktor Direkcije Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje gospodin Lucijan Vukelić. 

Izdvojeno


Reci što misliš!