ŽUPANIJA / SLUNJ

VIŠE OD STRUJE!

Muke s HEP-om u Slunju: Struju plaćamo redovito, a oni ne vode brigu o ničemu! Jure Katić: Obećao je ministar ali ništa. HEP u Karlovcu je problematičan!

Muke s HEP-om u Slunju: Struju plaćamo redovito, a oni ne vode brigu o ničemu! Jure Katić: Obećao je ministar ali ništa. HEP u Karlovcu je problematičan!

Gradonačelnica Mirjana Puškarić potvrdila je da je zahtjev prema HEP-u poslan, a odgovor još nisu dobili

Zbog učestalog nestanka struje "rikavaju" televizori, frižideri, kompjutori, laptopi, ne rade ustanove - kako to riješiti pitaju se Slunjani. Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća tražio se odgovor koje mogućnosti ima gradska vlast da ih se natjera "da nešto rade".

- Svake godine popravljati strojeve na tuđi račun ne valja. Struju plaćamo redovito, oni ne vode brigu o ničemu, poručio je vijećnik Željko Lustig (DP).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gradonačelnica Mirjana Puškarić potvrdila je da je zahtjev prema HEP-u poslan, a odgovor još nisu dobili. 

- Moramo organizirati sastanak s njima i pokušati pregovarati i vidjeti koje su mogućnosti i zašto u krajnjoj liniji nismo dobili ni pisani odgovor koji je trag tome. Ne znam da li mi kao lokalna samouprava možemo djelovati na infrastrukturu HEP-a ili na neki drugi način osim na ovaj, zaključila je.

Lustig dodao je da zna da ne "možemo mačka za rep povući". Ako pustimo da nas ogrebe, grebati će i dalje, pa smatram da treba zube pokazati, poručio je. 

Predsjednik Vijeća Jure Katić dodao je da je prije šest-sedam godina bio razgovor s HEP-om i od tada nisu napravili u tom dijelu ništa. Problem je, kaže, jedan dio mreže osobito prema Lađevcu, Furjanu, Cetingradu i HEP za to zna, ali ne rješava ništa. 

- Za ovo što se dogodilo neki dan nije kriva naša lokalna mreža nego dalekovodi. Igrom slučaja su oba dalekovoda otišla i dalekovodi preko Oštarija i preko Vojnića su popustili. Bio je ministar Ćorić ovdje, razgovarali jesmo i u Karlovcu ali ništa. HEP u Karlovcu je malo problematičan jer nemaju oni mogućnosti, općenito je mreža u Slunju veliki problem, komentirao je Katić. 

Željko Lustig zaključio je u svom stilu: "Ne znam da li je u mogućnosti kada pošaljete njima službeni zahtjev da to bude ne s đonom nego malo više od đona, pa da mi ga pošaljete pismeno jer ja mogu i sa obadva đona uklizati, nije meni problem."

Izdvojeno


Reci što misliš!