KAportal Devastirane stube prema školi trn u oku ozaljskoj oporbi, iz Grada naglašavaju: Radimo na kvalitetnom projektu na zahtjevnom terenu | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

Devastirane stube prema školi trn u oku ozaljskoj oporbi, iz Grada naglašavaju: Radimo na kvalitetnom projektu na zahtjevnom terenu

Stube na litici nadomak Starom gradu Ozlju, koje prije svega idu na ruku školarcima Osnovne škole Slave Raškaj, i dalje stoje zatvorene i razorene. Na njihovo stanje opetovano prozivaju oporbeni vijećnici na sjednicama gradskog vijeća, naglašavajući kako bi Ozalj kao grad prijatelj djece trebao riješiti to pitanje čim prije.

– Opet se vraćam na pitanje vezano za šumske stupe prema školi, godina je došla kraju a stupe stoje kako stoje. Spominjalo se da se čeka projekt, je li moguće cijeli taj projekt ubrzati u gradu Ozlju – prijatelju djece, priupitala je gradska vijećnica Ivana Tomak Marković (SDP) na zadnjoj sjednici gradskog vijeća.

Iz gradske uprave pojašnjavaju kako se upravo radi toga jer grad Ozalj ima titulu grada djece krenulo u rješavanje toga problema te se prvenstveno radi njihove sigurnosti zatvorio prolaz stubama. No kako se radi o zahtjevnom terenu i infrastrukturi, realizacija projekta traje duže od planiranog.

– Dugi niz godina na stubištima su postojali takozvani pružni šliperi, pa se u kišno vrijeme uopće nije smjelo odnosno preporučilo hodati po njima. Prije par godina kroz program javnih radova napravili smo polumontažne stube punjene pijeskom, međutim niti ona dugo nisu zadržala svoju formu. Upravo zbog toga, kako bi konstruirali kvalitetne dugotrajne stube, odlučili smo napraviti projekt i konzultirati struku te je on u tijeku izrade. Moguće je da će doći do ponekih preinaka same trase stepenica, no to će u konačnici pokazati sam projekt. Nažalost zbog same konfiguracije terena projektiranje se odužilo, no čvrsto se nadamo da će do početka sezone radova biti spremna sva dokumentacija i konačno početi radovi na postavljanju novih stepenica, pojasnila je Vesna Cvijak, voditeljica Odsjeka za urbanizam i komunalne poslove Grada Ozlja.

KAportal.hr

  • Odgovori