ŽUPANIJA / SLUNJ

DOBRO ĆE DOĆI

Grad Slunj objavio javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti! Poziva poduzetnike s područja Slunja ili one koji tu ulažu

Grad Slunj objavio javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti! Poziva poduzetnike s područja Slunja ili one koji tu ulažu

Za potpore se mogu prijaviti obrti i trgovačka društva koja posluju i imaju registrirano sjedište na području Grada Slunja, a obrtnici i prebivalište, te čija je lokacija ulaganja na području Grada Slunja.

Slunjska gradska uprava uputila je Javni poziv za dodjelu  potpora poduzetništvu u 2024. godini za poduzetnike s područja Grad. Izvijestili su da je poziv otvoren od danas (25. travnja) do iskorištenja sredstava planiranih u proračunu.

- Potpora se dodjeljuje u iznosu 50 posto prihvatljivih troškova po računu (bez PDV-a za korisnike koji su u sustavu PDV-a) ili ponudi/predračunu, a najviši iznos potpore po korisniku je 2.000 eura stoji u pozivu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Navodi se da su potpore male vrijednosti bespovratna novčana sredstva koja se isplaćuju iz Proračuna Grada Slunja u cilju stvaranja povoljnijih uvjeta za razvoj poduzetništva, a svrha je potpora poduzetnicima početnicima i poduzetnicima u razvoju.

- Bespovratne potpore koje se temeljem ovog Programa dodjeljuju subjektima malog gospodarstva smatraju se državnim potporama male vrijednosti (de minimis potpore) te stoga postoji obveza primjene uvjeta za dodjelu potpore male vrijednosti sukladno važećim pravilima o potporama male vrijednosti iz Uredbe komisije (EU) br. 1407/2013. Potporom male vrijednosti smatra se svaka potpora pojedinom poduzetniku čiji ukupni iznos ne prelazi 300.000 eura u razdoblju od 3 fiskalne godine, kažu u Gradu.

Za potpore se mogu prijaviti obrti i trgovačka društva koja posluju i imaju registrirano sjedište na području Grada Slunja, a obrtnici i prebivalište, te čija je lokacija ulaganja
na području Grada Slunja. Također oni koji imaju minimalno 1 zaposlenog, a maksimalno 10 zaposlenih, izuzev poduzetnika početnika koji su otvorili obrt ili trgovačko društvo u posljednjih 12 mjeseci koji nemaju uvjet da imaju bar jednog zaposlenog u trenutku
podnošenja zahtjeva za potporu. Svi koji se prijavljuju moraju imati  podmirene obveze prema državi o kojima evidenciju vodi Porezna uprava, te imati podmirene obveze prema Gradu Slunju.

Izdvojeno


Reci što misliš!