KAportal DUBOVČAKI 50+: Pedeset i pet Dubovčaka nazočilo ovogodišnjem susretu od kojih 4 Čavlovića i čak 6 Ivana i 6 Marijana | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

DUBOVČAKI 50+: Pedeset i pet Dubovčaka nazočilo ovogodišnjem susretu od kojih 4 Čavlovića i čak 6 Ivana i 6 Marijana

Jedanaestom susretu Dubovčaka 50+ u Pivnici Đovi na Dubovcu, održavan svaku prvu subotu u rujnu mjesecu (ove godine 7. rujna 2019.) odazvalo se 55 Dubovčaka između 50 i 80 godina starosti koji su se rodili ili odrasli u tom kultnom karlovačkom kvartu. Netko je izbrojio 4 Čavlovića, 3 Spahija, po 2 Tonklija, Japeca, Kuštrebe i Matejića, 4 Tomislava, 2 Zlatka i 2 Božidara te čak 6 Ivana i 6 Marijana.

Na ovogodišnji susretu po prvi puta su došli, karlovački Zagrepčanin Andrija Gromes i Tomislav Jarak iz Nedelišća koji već 50 godina ne žive u Karlovcu. Isto tako u Karlovcu već desetljećima ne stanuju Ivan Gudasić i Romeo Fijan. Gudasić učestalo zadnjih godina dolazi iz Švedske, a iz Švicarske je Fijanu ovo druga godina kako dolazi na druženje s prijateljima iz djetinjstva.

– Kako bih vam rekao, malo srce vuče, malo je i navika, jednostavno se mora doći. Otišao sam 1967. na 1968. godinu iz Karlovca u Švicarsku. Bio sam ovdje prošle godine a prije tri-četiri godine sam bio na kratko. Nisam stigao ni na feštu. Inače, bio sam u Karlovcu za vrijeme Domovinskog rata – kazao je Romeo Fijan – Fio.

Karlovački gradonačelnik Damir Mandić došao je i ovoga puta pozdraviti svoje sugrađane a oni su mu zahvalili tako što su ga proglasili Dubovčakom.

Slijeva: Gerić, Jarak, Sečen, Gromes i I. Gudasić

Po već uhodanom receptu sve je funkcioniralo kako je i planirano. Prvo su otišli pod križ kod Nacionalnog svetišta svetog Josipa zapaliti lampion i pomoliti se za sve preminule Dubovčake i poginule hrvatske branitelje. Lampion je zapalio glavni organizator skupa najmlađi Đovi – Tomica Čavlović a molitvu je predvodio „velečasni“ Drago Špoljar. Nakon večere uslijedio je glazbeni program, Marijan Hajdinić – Hajda na gitari uz pratnju muškog pjevačkoga zbora od 50-ak baritona i ponekog basa. Za još bolji štimung falio je Zdravko Salopek – Špek koji se opravdao izostankom a redovito je znao uveseljavati društvo s gitarom i poznatim napjevom koji uvijek započinje sa „ju, hu …“

I tako do fajrunta …

Nazočni 7. RUJNA 2019. godine

Tomislav Gerić, Matija, Anđelko,Tomislav i Denis Čavlović, Boris Toffolon, Ivan Sečen, Željko i Miljenko Matejić, Marijan Hajdinić, Zdravko Tomašić, Cvetko i Eduard Tonkli, Hinko Toplak, Goran Puntar, Marijan, Zdravko i Jura Spahija, Vladislav Blažun, Ivan Majurec, Zlatko Filipčić, Ivan Pavlaković, Marijan Bakić, Želimir Feitl, Zlatko Trogrančić, Drago Špoljar, Branko Bukovčan, Slavoljub Morić, Ivan i Drago Gudasić, Marijan Pavlaković, Romeo Fijan, Marijan Bastijančić, Vladimir Latković, Antun Sablić, Živko i Darko Kuštreba, Josip Otujac, Tomo Modrušan, Miljenko Ožvald, Marijan Bežan, Bruno Silić, Vladimir Vojak, Branko i Danijel Japec, Mihajlo Hrastov, Vlado Goršić, Boško Grubešić, Ivan Žaja, Božidar Mance, Nikola Tomičić, Ivan Brajdić, Dražen Vrbanek, Tomislav Jarak i Andrija Gromes te karlovački gradonačelnik Damir Mandić.

KAportal.hr

  • Odgovori