KAportal Ozaljski dječji vrtić Zvončić već četiri godine provodi edukacijske treninge za djelatnice - cilj potaknuti kreativnost i pozitivnu energiju | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

Ozaljski dječji vrtić Zvončić već četiri godine provodi edukacijske treninge za djelatnice – cilj potaknuti kreativnost i pozitivnu energiju

Dječji vrtić Zvončić u Ozlju nastavio je s edukacijskim treninzima za svoje djelatnike, a kako bi se potaknula kreativnost. Radi se i programu koji je osmislila dugogodišnja voditeljica treninga za poticanje kreativnosti Ivana Marijančić.

Nakon prve radionice očekivanja ravnateljice bila su iznad očekivanja pa se suradnja nastavlja već četvrtu godinu. Prema njezinim riječima, nakon svake održane radionice dugo je zadržana pozitivna energija među djelatnicama kojima je takav vrlo dinamičan način edukacija, osim nadogradnje kreativnih alata za rad ujedno i osobni razvoj, pa je osim savladavanja igara i vježbi to i dobar team building za kolektiv.

Trenerica Ivana Marijančić pak dodaje da su same odgajateljice komentirale kako dođu umorne na radionicu jer se održavaju uvijek odmah nakon njihovog radnog vremena, a onda ih dinamika rada i same igre i vježbe osvježe, podignu atmosferu, a na kraju odlaze s radionice kako kažu kreativno i zadovoljno umorne.

– Ono što smatraju velikom kvalitetom jest to da cijelo vrijeme na takvim treninzima koriste vlastite resurse bez pomoći korištenja digitalnih sadržaja i iznenađujuće je koliko toga čuči u nama, a do sada još nije na jasan i ekspresivan način izašlo van. Upravo korištenje kreativnih ljudskih resursa, osobnog potencijala bez oslanjanja na tehnologiju pri čemu je osoba dok stvara zaista okrenuta sebi, a iz sebe je onda okrenuta i društvu oko sebe, kaže Marijančić.

KAportal.hr

  • Odgovori