KAportal PETAK 13.: Borlinčanima nije na pamet palo da svoje godišnje okupljanje zbog toga otkazuju | Karlovački informativni web portal

PETAK 13.: Borlinčanima nije na pamet palo da svoje godišnje okupljanje zbog toga otkazuju

Kvartovsko druženje čini se da u Karlovcu postaje pravi hit. Nakon Dubovčakinja i Dubovčaki svoje kvartovsko druženje po deseti puta do sada imali su u petak 13. mještani Mjesnog odbora Borlin.

“Paraskevidekatriaphobia” je strah od petka 13. i milijuni ljudi diljem svijeta boje se svakog petka 13. zbog čega se otkazuju putovanja, sastanci i ostale obaveze. No za Karlovčane s Borlina nema straha! Nije im na pamet palo da svoje godišnje okupljanje u Planinarskom domu ‘Zvonimir Plevnik’ na Kalvariji zbog toga otkazuju.

Odazvalo se 40-ak Borlinčana koji su se tradicionalno došli „Oprostiti od ljeta“. Tako, naime, zovu svoje godišnje okupljanje.

Glavni organizator je, kao i svaki put, Borislav Krmec Boro koji je sa svojom „fletnom družinom“ od ranoga jutra za ručak pripremio gulaš a nakon toga uslijedila je i kotlovina za „prste polizat“ pripremana s ljubavlju od maestra gastronomije “Škembe” Blažuna i “Đonija” Krmca.

Za još bolji „štimung“ pobrinuli su se pak lokalni guci tako da je ovo druženje potrajalo. Narodna izreka kaže: “Bolje da selo izumre nego da nestanu običaji!” Neka tako i ostane, zar ne.

  • Kaportal.hr

  • Odgovori