KAportal Večeras na Maloj sceni Hrvatskog doma počinje drugo izdanje međunarodnog filmskog festivala FUSE | Karlovački informativni web portal
PANDEMIJA KORONAVIRUSA

Večeras na Maloj sceni Hrvatskog doma počinje drugo izdanje međunarodnog filmskog festivala FUSE

Ukupno 17 filmova iz svih krajeva svijeta moći će vidjeti Karlovčani od 9. do 11. svibnja na Maloj sceni Hrvatskog doma u natjecateljskom dijelu 2. Festivala eksperimentalnog filma FUSE u organizaciji Kinokluba Karlovac.

Svečano otvaranje festivala je večeras u 20 sati na Sceni, a tom prigodom posjetitelji će moći vidjeti i projekciju prošlogodišnjih pobjedničkih filmova. Festival, inače, službeno počinje već ujutro u 11 sati kada je na rasporedu radionica eksperimentalnog filma.

U petak su na rasporedu dvije natjecateljske projekcije – na obje je ulaz slobodan, prva počinje u 11, a druga u 13 sati. U 16 sati je okrugli stol o eksperimentalnom filmu, a navečer u 20 sati besplatna projekcija filma “Ljetnikovac”.

U subotu od 12:30 sati publika na Sceni može vidjeti projekciju filmova izvan natjecateljske konkurencije, a navečer se program seli u Aquatiku, gdje je svečano zatvaranje festivala uz dodjelu nagrada najboljima te glazbeni program mladih kantautora Marine Elezović i Dine Saurića.

Uz festival idu i dvije izložbe – na Maloj sceni Hrvatskog doma posjetitelji će moći razgledati izložbu GIF-ova u organizaciji Platforme F12, koja će u večernjim satima biti i projicirana na zgradu Hrvatskog doma, dok je u Galeriji ULAK postavljena izložba “Joyceova Marilyn Monroe”.

KAportal.hr

  • Odgovori