AKTUALNO

Svjetska jazz legenda stiže u Karlovac na 13. Međunarodni etno jazz festival - i ostatak programa na najvišoj razini

Svjetska jazz legenda stiže u Karlovac na 13. Međunarodni etno jazz
festival - i ostatak programa na najvišoj razini

Goran Ilić i prateća ekipa svake nas godine sve ugodnije iznenađuju programom Međunarodnog etno jazz festivala. Ove godine festival će doživjeti svoje 13. izdanje, a nije pretjerano reći kako je program najjači do sada. I ranijih godina bilo je na festivalu istinskih jazz zvijezda i eminentnih svjetskih glazbenika, no ove godine organizacijska ekipa otišla je i korak dalje. Festival, koji traje od 19. do 21. srpnja, u nedjelju 21. srpnja zaključit će svjetska jazz legenda, američki veteran, gitarist, pijanist i trubač Ralph Towner koji je uz brojne solo albume i one u suradnji s drugim vrhunskim svjetskim glazbenicima, možda i najveću počast doživio izvan glazbenih voda - po njegovim su pjesmama ("Icarus" i "Ghost Beads") nazvana dva kratera na Mjesecu, a ime su im dali sami astronauti iz misije Apollo 15.

Koncert Ralpha Townera sam po sebi će biti istinski glazbeni spektakl, no to, dakako, nije sve što nudi 13. Međunarodni jazz festival. Gotovo jednako zvučno bit će i otvaranje festivala u petak 19. srpnja, za koje je zadužena irska pjevačica Mary Coughlan i njen trio. Coughlan je uz bogatu glazbenu karijeru poznata i po nizu obrada, ali i cijelih multimedijalnih showova posvećenih legendarnoj Billie Holliday.

Između ova dva koncerta na najvišoj svjetskoj razini, u subotu će svi posjetitelji moći vidjeti da i hrvatski jazz ima što za ponuditi uz Branimir Gazdik Quartet. Gazdik je riječki bubnjar i skladatelj, o čijoj kvaliteti najbolje svjedoči podatak o četiri nagrade za najboljeg bubnjara i jednog za najboljeg hrvatskog instrumentalista uopće, i to glasovima kolega glazbenika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Festival se i ove godine održava u prekrasnom ambijentu Starog grada Dubovca, a uskoro će biti objavljeni i podaci o kupnji ulaznica i satnici.

KAportal.hr


Reci što misliš!