AKTUALNO

Iznimno vrijedna izložba otvorena u Galeriji "Vjekoslav Karas" - zajedno izlažu djeca oštećena vida i slavni hrvatski kipari

Iznimno vrijedna izložba otvorena u Galeriji

U Galeriji Vjekoslava Karasa otvorena je iznimno zanimljiva izložba na kojoj posjetitelji mogu pogledati likovne radove slijepih i slabovidnih mališana, ali i najpoznatijih hrvatskih kipara (R. Frangeš-Mihanović, K. Angeli Radovani, V. Radauš, V. Bakić, D. Džamonja, B. Ružić) iz fundusa Gradskog muzeja Karlovac, uglednih muzejskih ustanova, privatnih zbirki i umjetnika.

Inkluzivna izložba "Gledam dodirom" u potpunosti je prilagođena slijepim osobama koje će taktilno moći "razgledati" i radove djece iz Centra za odgoj i obrazovanje "Vinko Bek" iz Zagreba i Osijeka, kao i radove slavnih kipara. Dakako, ništa manje zanimljiva izložba neće biti ni za "videće" osobe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uz navedeno, posjetitelji će moći vidjeti ili osjetiti atraktivnu umjetničku instalaciju "Tuft" dizajnerskog koletiva Numen.

Autorice izložbe su Lana Bede, viša pedagoginja Gradskog muzeja Karlovac i Tanja Parlov, profesorica likovne kulture u COO „Vinko Bek“ u Zagrebu. Autor izrazito atraktivnog likovnog postava je nagrađivani Studio Rašić + Vrabec. Izložba se održava pod pokroviteljstvom Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Republike Hrvatske, uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH, Grada Karlovca, Karlovačke banke i Erste banke.

Svi zainteresirani izložbu mogu posjetiti do 20. listopada.

KAportal.hr


Reci što misliš!