AKTUALNO

Arhitektonsko - urbanistički natječaj za Nazorovu u idućih mjesec dana - nakon njega odluka hoće li se graditi neboder

Arhitektonsko - urbanistički natječaj za Nazorovu u idućih mjesec
dana - nakon njega odluka hoće li se graditi neboder

Arhitektonsko-urbanistički natječaj za Nazorovu ulicu, koji bi trebao rezultirati najboljim rješenjem za ovu lokaciju u Karlovcu, bit će objavljen u idućih mjesec dana, doznaje KAportal.

Priprema ga i financira investitor parcele, zagrebačka tvrtka Mešić Com i mogao bi ugledati svjetlo dana za 20 do 30 dana. U skladu je to s III. izmjenama i dopunama GUP-a, u kojima je ta odredba ostala iako je Grad najprije predlagao da se ona "makne", ali je nakon javne rasprave uvažio primjedbe stručnjaka i građana i zadržao obvezu provođenja arhitektonsko-urbanističkog natječaja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sve to usporilo je planove investitora, u čije je ime Davor Mateković iz Proarha na javnom izlaganju u srpnju predstavio planirani neboder, nazvan Novi miljokaz, s 20 katova, podzemnom garažom na dvije etaže, parterom namijenjenim trgovinama, uslužnim, ugostiteljskim djelatnostima, prolazima u dva pothodnika... pa hoće li u Nazorovu neboder i kakav, tek će biti odlučeno. Na natječaj kojim treba biti odabrana buduća vizura tog dijela grada moći će se javiti tko god bude zainteresiran, najbolje tvrtke i arhitekti.

Da se nada kako će oko svega biti postignut konsenzus, gradonačelnik Damir Mandić ponovio je još jednom. Nakon što su usvojene izmjene Generalnog urbanističkog plana, ali ne onakve kakve je priželjkivao vlasnik zemljišta, održali su sastanak s predstavnicima investitora.

- Objasnili smo logiku i zašto smo ostali kod toga da ostaje obveza arhitektonsko-urbanističkog natječaja, odnosno, dodatni dio Urbanističkog plana uređenja. Naravno da oni nisu s tim bili sretni, ali isto tako su, barem sam imao takav dojam, svjesni da je s naše strane bio maksimalno fer i korektan odnos. Niti smo kočili investiciju, niti na bilo koji način išli njima komplicirati ulaganje, ali nakon javne rasprave bilo je jasno da i struka unutar sebe ima podijeljena mišljenja. Mislim da je ostanak arhitektonsko-urbanističkog natječaja u biti najkvalitetnije rješenje i za javnost, ali i za struku. Nisu nam rekli da će odustati, kao što nam nisu rekli ni da će nastaviti sa svojim projektom, ali mi kao Grad smo i dalje na raspolaganju. Meni se čini da ta lokacija zaista zaslužuje izrazito kvalitetno rješenje, ali, što cijelo vrijeme ponavljam, moramo biti svjesni da je to ipak privatno ulaganje i nekakav moj san je da se dođe do suglasja, privatnog, javnog i struke. Vjerujem da ćemo mi to postići, kazao je Mandić.

KAportal.hr


Reci što misliš!