AKTUALNO

Medicinska sestra slučajno se ubola na iglu, pa tužila bolnicu - isplatilo se, poslodavac joj mora platiti 12.000 kuna za duševne boli

Medicinska sestra slučajno se ubola na iglu, pa tužila bolnicu -
isplatilo se, poslodavac joj mora platiti 12.000 kuna za duševne
boli

Viša medicinska sestra Opće bolnice Gospić slučajno se nabola na iglu, zbog čega je tužila poslodavca za čak 35.000 kuna odštete, iako joj ubod nije prouzročio značajnije tegobe. Ipak, nepravomoćnom presudom suda u Gospiću uspjela je ishoditi 12.000 kuna za duševne boli, a Bolnici je naloženo da joj isplati i troškove postupka, doznaje Jutarnji list.

U svojoj tužbi je navela da je obavljajući svoje poslove nakon gipsanja u kirurškoj ambulanti ispirala sudoper te se pritom nabola na nepropisno odbačenu kiruršku iglu u jagodice drugog i trećeg prsta, zbog čega joj je natekla ruka. Bolnica u odgovoru navodi da tome nitko nije svjedočio naglašavajući da se igla nikako nije smjela naći na tom mjestu, a ako i jest, da je to onda odgovornost tužiteljice, čiji je to radni prsotor. Naveli su i da je otprije poznata po tužbama, tužila je kolege da su je pokušali otrovati arsenom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U presudi je sud obrazložio kako tužena nije uspjale dokazati da je šteta nastala isključivo radnjom tužiteljice kao oštećene, ali da prema Zakonu o obveznim odnosima za štetu nastalu od opasne stvari poslodavac odgovara bez obzira na krivnju prema kriteriju uzročnosti.

Ravnateljica OB Gospić dr. Sandra Čubelić najavljuje žalbu, navodi da je ista sestra protiv bolnice pokrenula pet sličnih sudskih postupaka, a Jutarnjem je ogorčenje presudom izrazila i sestra, kazavši da su "traume počele nakon što je prešla iz HDZ-a u SDP, zbog čega su je nekoliko puta pokušali ubiti na poslu".

KAportal.hr


Reci što misliš!