AKTUALNO

Simulacija prometne nesreće s čak šest mrtvih i više od 100 vatrogasaca na terenu - održana radionica "Spašavanje u prometu 2019."

Simulacija prometne nesreće s čak šest mrtvih i više od 100
vatrogasaca na terenu - održana radionica

Koliko su naše žurne službe spremne u slučaju velikih nesreća i katastrofa danas su pokazali karlovački vatrogasci i to u okviru radionice "’Spašavanje u prometu 2019".

Naime, nakon što su prvog dana polaznici prošli edukativni dio, danas je održana vježba simulacije masovne prometne nesreće u kojoj je ukupno sudjelovalo 20 vozila, među kojima je dio vozila sletio s ceste, a nekoliko vozila bilo je zahvaćeno požarom. U toj "prometnoj" je bilo čak šest mrtvih, devet teško i osam lakše ozlijeđenih osoba. Polaznici edukacije imali su zadatak stabilizirati vozila, izvući osobe, zbrinuti ih te ugasiti požar.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U vježbi je ukupno sudjelovalo 105 vatrogasaca, odnosno timovi iz 10 vatrogasnih zajednica s područja Hrvatske i tim Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije.

- Radionicu vatrogasne službe organizira Udruga profesionalnih vatrogasaca Hrvatske, izvršni organizatori su Vatrogasna zajednica Karlovačke županije, Javna vatrogasna postrojba grada Karlovca, Javna vatrogasna postrojba grada Zagreba i Javna vatrogasna postrojba grada Varaždina, a pokrovitelj je Karlovačka županija. Radionica se održava danas i sutra na Inženjerijskom poligonu ‘’Cerovac’’, javili su nam iz Vatrogasne zajednice Karlovačke županije.

KAportal.hr

 


Reci što misliš!