AKTUALNO

Izbor NAJkupališta 2018. uz Karlovačko: Kamp, restorani, uskoro i hotel - s Mrežnicom u paketu Brig sve nadrastao

Izbor NAJkupališta 2018. uz Karlovačko: Kamp, restorani, uskoro i
hotel - s Mrežnicom u paketu Brig sve nadrastao
Mrežnički Brig

Ni ove godine nije izostala navala stranih turista na malo mjesto pored Duge Rese. Naravno radi se o Mrežničkom Brigu i kampu Slapić koji će ubuduće dobiti još više smještaja u svom glamping naselju. Naime, kako je nedavno najavio vlasnik Ivan Mataković u društvu ministra turizma Garija Capellija koji je posjetio kamp na obali Mrežnice, bit će prošireno glamping naselje s luksuznim drvenim šatorima, te uređeni pristupni putevi.

Kamp za primjer

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Slapić je ministar pohvalio i naveo primjerom dobre prakse kontinentalnog turizma, no ono što u ovaj vrhunski uređeni kamp s četiri zvjezdice već 17 godina dovodi velik broj turista, prKampije svega je ono što je dala priroda - prekrasnu rijeku Mrežnicu.

Osvrnimo se dakle na kupališta u Brigu, jedan u kampu a drugo smješteno pored starog mlina, odnosno mosta i restorana Mons solis. S obzirom da se radi praktički o jednom kupalištu koje je samo podijeljeno na ono "eksluzivno" za goste kampa i drugo za sve koji žele ovdje uživati u suncu i rijeci, ocjene su također objedinjene. Smještajni kapaciteti u kampu i nekoliko apartmana u sklopu restorana Mons solis dakako ovo mjesto izdižu iznad uobičajene ponude ostalih mrežničkih kupališta a po tome je jedinstveno i u Karlovačkoj županiji.  I za ostalo su se pobrinuli njihovi vlasnici pa popratne sadržaje podigli na visok nivo.

Rekreacijski centar

Kupalište ima velik parking, rekreacijske sadržaje (trampolin, teniski teren, odbojka na pijesku), dječje igralište, a restoranska ponuda je široka pa se osim kupanja može uživati i u hrani i piću "à la carte", odnosno izboru po jelovniku a ne uključuje isključivo jednostavnu grill ponudu. Podsjetimo, u planu je i gradnja obiteljskog hotela odmah nasuprot Briga na strani Belavića, tako da se ovdje Mrežnici zaista daje puni smisao turističke destinacije.

Turistička ponuda dakako i dalje će rasti, no Mrežnicu ipak nitko ne može i ne smije promijeniti. U rijeci ovdje mogu uživati i mladi i stari, a sedrene barijere, slapići i rukavci i dalje oduševljavaju sve koji dođu na Mrežnicu i uvijek joj se vraćaju. Dobra je strana Briga i izvrsna prometna povezanost. Do njega se može biciklom, automobilom ali i vlakom jer je željeznička postaja tek nekoliko stotina metara s druge strane rijeke. Obale povezuje most izgrađen na mjestu starog drvenog, no obložen je drvetom pa se odlično uklopio u okoliš.

Reporterska ekipa KAportala uz našeg pokrovitelja Karlovačko pivo i dalje obilazi kupališta diljem Karlovačke županije. Pogledajte ocjene koje smo ove godine dali Brigu, te glasujte u našoj anketi...

OCJENE KAportala:

– Prirodne ljepote 4,5 – Uređenost kupališta 4 – Popratni sadržaji 4,5 – Čistoća vode 4 – Ugostiteljska ponuda 4,5

UKUPNO: 21,5

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!