AKTUALNO

U Ribniku predstavljeni razvojni projekti, jedan od njih vezan i za dvorac - od privatnog vlasnika želi ga kupiti Karlovačka županija

U Ribniku predstavljeni razvojni projekti, jedan od njih vezan i za
dvorac - od privatnog vlasnika želi ga kupiti Karlovačka županija

Obnova lokalnih prometnica, proširenje, obnova i prenamjena Vatrogasnog doma u društveni dom, te rekonstruckija centra Općine bile su neke od tema na današnjem kolegiju župana održanom u Ribniku. Time je, nakon ljetne stanke, nastavljeno s održavanjem kolegija u gradovima i općinama diljem županije koje otkako je postao župan prakticira Damir Jelić.

U Ribniku se planira još projekata, a to su i rekonstrukcija Državne ceste D-6 koja prolazi kroz mjesto kao i sudbina Starog grada Ribnika, jedinstvenog "wasserburga" za koji je Karlovačka županija iskazala interes za otkupljivanje od privatnih vlasnika. Podsjetimo, prije petnaestak godina Općina Ribnik je dvorac prodala obitelji Frankopan za 1,6 milijuna kuna a od tada u njega nije uloženo ništa ili gotovo ništa, pa je izostala i očekivana turistička valorizacija ovog zdanja. Po planu Karlovačke županije, Stari grad Ribnik žele uvrstiti u svoj projekt "Dvorci KaŽu" te ga poput ostalih na širem karlovačkom području staviti u funkciju kao turističko odredište.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ribnik bi se u budućnosti mogao brendirati kao zavičaja Jurja Križanića, a posebno je naznačen problem demografije ovog prostora, rečeno je na sastanku.

Karlovačka županija pomoći će Općini u realizaciji njezinih projekata, a kroz Razvojni fond odvojit će se i dio financijskih sredstava za ovu namjenu. Po završetku kolegija župan i suradnici su u pratnji načelnika Željka Cara obišli su dionicu novouređene županijske ceste Ribnik - Pravutina u dužini 1,1 kilometar. U njezinu je obnovu, kako je ispred investitora naglasio Dragutin Rendulić iz Županijske uprave za ceste, uloženo milijun kuna.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!