AKTUALNO

Nakon Maljevca, na udaru migranata i prijelaz Izačić: Nekoliko stotina sinoć ih je krenulo prema Hrvatskoj, spavali su na cesti

Nakon Maljevca, na udaru migranata i prijelaz Izačić: Nekoliko
stotina sinoć ih je krenulo prema Hrvatskoj, spavali su na cesti
foto ilustracija

 

Veća skupuna migranata, bosanski mediji javljaju da ih je bilo nekoliko stotina, sinoć u kasnim popodnevnim i večernjim satima krenula je s bihaćkog područja prema graničnom prijelazu s RH Izačić, ali ih je neposredno prije zaustavila policija susjedne države. Oni su bili smješteni u migrantskom kampu u bivšem hotelu Sedra kod Cazina. Kolonu ljudi sve do graničnog prijalaza pratila je policija, a usput im se pridružilo nekoliko desetaka migranata iz kampa u Bihaću.

Prije samoG graničnog prijeleza putovanje im je spriječio kordon policije, a nakon toga su počeli pregovori kako bi se vratili noćiti u svoje kampove. Neki su se vratili, no većina je ostala noćiti na mjestu događaja, na otvorenom, a tijelim su blokirali lokalnu cestu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo, jučer oko podneva slična stvar se dogodila i kod Velike Kladuše, gdje su migranti također vraćeni u tamošnji kamp Trnovi.

Od subote u Bihaću se svakodnevno održavaju antimigrantski prosvjedi. Nekoliko tisuća Bišćana traži izmještanje migrantskog kampa iz središta grada.

KAportal.hr


Reci što misliš!