AKTUALNO

Umirovljenicu koja je zapomagala dok su je prije pet godina deložirali iz ovršenog stana osudili zbog remećenja javnog reda i mira

Umirovljenicu koja je zapomagala dok su je prije pet godina
deložirali iz ovršenog stana osudili zbog remećenja javnog reda i
mira

– Zovite novinare i Hitnu, molim vas! Čujete me? Molim vas k’o Boga, zovite Hitnu, srce će mi stati, vikala je tako Karlovčanlka Mirka Margeta Ozimec na hodniku dok su je iz stana na osmom katu s lisicama na rukama iznosili policajci kako bi se u miru mogla provesti ovrha nad stanom u kojem je živjela sa suprugom Ivanom.

Bez stana su ostali zbog pozajmice koja je trebala njihovu sinu, te su s muškarcem iz Zagreba potpisali kupoprodaju  umjesto hipoteke na stan. Tvrdila da je Mirka Margeta da je sin tu pozajmicu vratio, ali oni stan nisu dobili natrag, no, čini se, to baš nije bilo tako.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U ovom trenutku to i nije važno, već činjenica da je za zapomaganje na hodniku prilikom deložacije Mirka Margeta Ozimec osuđena zbog remećenja javnog reda i mira, odnosno jer je svojom vikom dok su je iznosili uznemiravakla susjede i novinare.

– Nemojte mi stiskati ruke! Što radite to? Zovite mi Hitnu! Imam problema s tlakom… Nemojte mi Ivicu dirati? Tko je lupio moga Ivicu? Zašto ga lupate nogom? On ima bolesno srce! Nemojte mi ruke dirat’! Skinite mi ovo su ruku, lijepo vas molim, vikala je tada Mirka Margeta-Ozimec.

Prekršajni sud u Karlovcu je presudio a Visoki prekršajni Republike Hrvatske je potvrdio presudu po kojoj je bračni par Ozimec proglašen krivim te je svaki od njih kažnjen sa 75 DEM-a (284,72 kn) zbog remećenja javnog reda i mira. Sud je zaključio da se događaj zbio u stanu, ali da su ulazna vrata bila otvorena, pa je navedeno mjesto imalo funkciju javnog mjesta., jer se ponašanje okrivljenih reflektiralo na javnost, koju su činili susjedstvo i osobe koje su se nalazile u hodniku ispred stana (novinari). Sud to tumači vikom i galamom na javnom mjestu.

- Neosnovano se u žalbi inzistira na tome da vika i galama koja se okrivljenicima stavlja na teret nije imala obilježje prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, već eventualno oblik zapomaganja, odnosno traženja pomoći u nevolji, budući da je nedvojbeno, a to se u žalbi ni ne osporava, da se radilo o sudskom postupku iseljenja iz njihovog stana, u kojem slučaju se pomoć traži odgovarajućim pravnim sredstvima, a ne vikom i galamom - obrazložio je svoj stav Visoki prekršajni sud.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!