AKTUALNO

Ozljanka Ivana Ferenac Sudac proglašena za najbolju volonterku Hrvatske u 2018. godini

Ozljanka Ivana Ferenac Sudac proglašena za najbolju volonterku
Hrvatske u 2018. godini

Državna nagrada za volontiranje u 2018. godini

- nagradu za najboljeg volontera, dobila je Ivana Ferenac Sudac iz Ozlja, nagrada za pravnu osobu organizatora volontiranja dodijeljena je udruzi Volonteri u palijativnoj skrbi La Verna, a nagrada za koordinatora volontera dodijeljena je Maji Štahan iz Ludbrega. Radi o najvišem priznanju koje Hrvatska dodjeljuje za volontiranje, doprinos promicanju volonterstva i razvijanju volonterskih aktivnosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nagrade su dodijeljene na svečanoj sjednici Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva održanoj u Ministarstvu za demografiju, u povodu obilježavanja Međunarodnoga dana volontera najzaslužnijiim volonterima i institucijama za njihov rad u 2018. dodijeljene su državne nagrade za volontiranje.

Ivana Ferenac Sudac volontira u DVD-u Vrhovac i Društvu Naša djeca Ozalj. Asistentica je voditelju dječjeg vatrogasnog podmlatka, a koristi ovog angažmana vidljive su u upisu većeg broja djece i mladih vatrogastva, stoji u obrazloženju nagrade.

Svoje slobodno vrijeme poklanja i u vidu volonterskog angažmana u Dobrovoljnom vatrogasnom društva Vrhovac, Kulturno-umjetničkom društvu Vrhovac te Društvu Naša djeca Ozalj. Do sada je u 2018. godini zabilježila 164 volonterska sata.

Podrška je voditelju dječjeg vatrogasnog pomlatka, a koristi ovog angažmana su vidljive iz povećanog upisa djece i mladih u vatrogastvo. Svojim volonterskim aktivnostima promovira vatrogastvo u svojoj zajednici pisanjem izvješća za medije o organiziranim volonterskim akcijama, a posebice se ističu radionice 'Mali vatrogasci' te 'Spasi život, spasi dom'. Kroz projekt 'Sestre vatrogaskinje' kojeg vodi povećava se i broj žena u vatrogastvu u ovoj lokalnoj zajednici.

Sudjelovala je u organizaciji pripremnih aktivnosti za snimanje spota za Dane otvorenih vrata u 2018. godini u kojemu se istaknula potreba čuvanja kulturne baštine. Pokrenula je i akcije uređenja i čišćenja okoliša, te se u nastojanju da više doprinosi svojim volonterskim aktivnostima dodatno educira i to u području menadžmenta volonterskih aktivnosti, pisanju projektnih prijedloga te vještinama upravljanja projektom. Trenutno pokreće inicijativu izgradnje dječjeg igrališta u sklopu crkvenog zemljišta Župe Vrhovac, a kroz djelovanje u KUD-u Vrhovac daje doprinos izgradnji etno kuće i promociji kulturne baštine ovoga kraja

- Volonterstvo predstavlja jedno od najboljih načina aktivnog uključivanja građana osobnim doprinosom za dobrobit društva i rješavanju problema u zajednici te doprinosa za pozitivne promjene u društvu - kazao je pomoćnik ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Ivica Bošnjak.

KAportal.hr


Reci što misliš!