AKTUALNO

Sjajni Kenijac Rop bez konkurencije na 5. Karlovačkom ceneru - velika sportsko-turistička manifestacija okupila gotovo 1300 sudionika

Sjajni Kenijac Rop bez konkurencije na 5. Karlovačkom ceneru -
velika sportsko-turistička manifestacija okupila gotovo 1300
sudionika

Gotovo 1300 atletičara i atletičarki iz šest država okupilo se na 5. Karlovačkom ceneru koji je u svega pet godina postojanja postao jedna od najpopularnijih i najmasovnijih utrka u Hrvatskoj. Izuzetan interes koji vlada za večernju utrku središtem Karlovca nije ostao i bez svog sportskog učinka - prošlogodišnja utrka koju je Kenijac Maiyo otrčao za 29:39 najbrže je otrčanih 10 kilometara u Hrvatskoj u povijesti! Ove godine organizatori i mnogobrojni gledatelji koji su od starta do cilja bodrili natjecatelje, po prvi puta na novoj stazi, sa startom i ciljem na Starom placu, nadali su se novom rekordu, ali ipak ga nisu dobili.

Sjajni Kenijac Abel Kibet Rop otrčao je vrlo vrlo dobrih 30:02, no za rekord je ipak nešto nedostajalo. Dva glavna problema su vjerojatno bila iznimno sparno vrijeme, ali i nedostatak bilo kakve ozbiljnije konkurencije, jer iako je organizator dodatno podigao atraktivnost utrke izdvojivši 55 najboljih u elitnu utrku sa zasebnim startom, Kenijcu nitko nije mogao ništa. Tek nakon pune 3 minute i 25 sekundi ciljem je protrčao drugoplasirani Velikogoričanin Goran Grdenić, a treće mjesto osvojio je iskusni Zoran Žilić, član riječkog Kvarnera. Četvrto ukupno, a treće mjesto od hrvatskih natjecatelja osvojio je Zagrepčanin Matej Šporar.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kod žena slična priča - Kenijka Stellah Barsosio sa 34:01 bila je nedostižna svim suparnicima, a osvojila je i odlično sedmo mjesto u ukupnom poretku, odnosno tek je šest atletičara bilo ispred nje. Druga je Marija Vrajić iz AK Maksimir, a treća Željka Šaban Miličić iz VIP Running Teama iz Zagreba. Treća Hrvatica je Anda Tomaš iz AK Svetice.

Evo i pobjednika po starosnim kategorijama: Juniori - Tin Bajac (Karlovac) i Irena Milardović (Forca Zagreb) M45 - Željko Matić (Sljeme Zagreb); Ž45 - Danijela Krobot (Čakovec) M55 - Davor Mataković (KA Tim Karlovac), Ž55 - Ljerka Margetić (Forca Zagreb) M65 - Vlado Starešinić (CEIK Braća Seljan Karlovac), Ž65 - Jožica Rogelj (Marathon Novo Mesto, Slovenija) Uskoro i u kalendaru Svjetske atletske federacije? U sklopu glavne utrke održana je i štafetna utrka, u kojoj su se mogle prijaviti tročlane ekipe, od kojih je svaki član trčao po jedan krug. Pobjednička je štafeta AK Krajišnik iz Velike Kladuše (BiH), za koju su trčali Nermin Okanović, Osman Ibradžić i Enes Zulić. Druga je štafeta zagrebačkog Run.hr, a treća zagrebačka štafeta Eva Runners. Najbolja miješana štafeta s jednom trkačicom je ona zagrebačke Force koja je zauzela šesto mjesto, najbolja miješana štafeta s dvije trkačice je karlovački KA Tim na devetom mjestu, a najbolja potpuno ženska štafeta su Ždralice, ukupno na 17. mjestu. Karlovački cener još je jednom oduševio organizacijom, sportskim segmentom, odazivom trkača i publike, ali i sve brojnijih sponzora pa ne zvuči nimalo pretenciozno želja organizatora da "Cener" ubrzo bude uvršten i u službeni kalendar Svjetske atletske federacije. KAŠonline

 

Izdvojeno


Reci što misliš!