AKTUALNO

Općina Barilović učenike za kraj školske godine nagradila aquaparkom u Korani i udarila temelje velikom projektu

Općina Barilović učenike za kraj školske godine nagradila
aquaparkom u Korani i udarila temelje velikom projektu

Nakon što su za zimske praznike obradovali djecu i mlade nabavkom snježnih topova i stvorili uvjete za sanjkanje u vrijeme kad su mnogi vapili za snježnim pahuljama, Općina Barilović i načelnik Dražen Peraković ponovno su ugodno iznenadili svoje mještane, a ponajviše djecu. Povodom obilježavanja završetka školske godine nabavili su i postavili na rijeci Korani - aquapark.

- Na kupalištu u Donjem Velemeriću za sve učenike od prvog do osmog razreda i njihove roditelje organizirali smo zajedničko druženje uz roštilj, a djeca su uživala u igri na toboganima i drugim elementima aquaparka postavljenim u rijeci Korani i na obali – kaže Dražen Peraković, načelnik općine Barilović.

No, ovo je samo početak i svojevrsna promocija budućeg Turističko-sportskog centra Korana koji će se graditi u Donjem Velemeriću na prostoru od 8 hektara, jer budućnost općine Barilović orijentirana je na razvoj turizma na rijekama i poticanje razvoja OPG-ova.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Riječ je o velikom projektu ukupno vrijednom oko 50 milijuna eura koji bi u budućnosti osigurao značajan razvoj općine, zapošljavanje i bolje životne uvjete našem pučanstvu. Prema Urbanističkom planu uređenja Turističko – sportskog centra Korana ovdje planiramo izgraditi autokamp, adrenalinski park, centar za pustolovni turizam, aquapark, liječilišnu zgradu s unutarnjim i vanjskim bazenima te sportsku dvoranu. Obzirom da je riječ o velikim ulaganjima dio potrebnih sredstava namjeravamo osigurati putem Europskih fondova, a dio u dogovoru s privatnim investitorima putem koncesija. Autokamp, koji će imati mogućnost smještaja do 40 smještajnih jedinica za kampiranje i do 16 jedinica za mobilne kućice, sa svim pratećim sadržajima, trebao bi biti u funkciji već početkom 2019. godine – ispričao nam je načelnik Peraković.

Obzirom da pravo ljeto i uživanje u kupanju na Korani tek slijedi, mještani Barilovića, mladi, ali i oni malo stariji, sada doista imaju razlog za još češći boravak na kupalištu u Donjem Velemeriću.

KAportal.hr


Reci što misliš!