AKTUALNO

Jelić Connecting People: Mnogi Karlovčani se tijekom izbornog vikenda telefonski čuli sa starim znancima - HDZ-ovcima na zadatku?!

Jelić Connecting People: Mnogi Karlovčani se tijekom izbornog
vikenda telefonski čuli sa starim znancima - HDZ-ovcima na
zadatku?!
foto ilustracija KAportal/Pixabay

Ako ništa drugo, za mnoge Karlovčane ovi su predsjednički izbori bili prilika da se čuju sa starim poznanicima ili prijateljima s kojima već duže vrijeme, na ovaj ili onaj način, nisu bili u kontaktu. Mnoge su pozivi starih znanaca tijekom izbornog vikenda začudili, no već nakon par uvodnih riječi sve je bilo jasno. Poziv ne stiže kako bi se poželilo sve najbolje u novoj, 2020. godini ili pitalo za zdravlje, već "za koga će se glasati na izborima".

Ovo je, naime, valjda novi pristup karlovačkog i županijskog HDZ-a kako bi se građane potaknulo da izađu na izbore, a naravno s ciljem da glas dobije njihov kandidat, u ovom slučaju kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović. Pokušaj je bio dobar, no nije uspio.

O čemu se radi. Više nam je građana reklo i tvrde kako su tijekom prošlog vikenda dobili pozive od svojih znanaca, poznanika i prijatelja, čak i nekih s kojima nisu u kontaktu već godinama. Razgovor je počinjao prilike ovako: "Bok stari šta ima. Otkud ti, pa nismo se čuli sto godina."

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon novogodišnje čestitke, par uvodnih riječi kako žena djeca, mama, tata, zdravlje i ostalo, kreće tema - predsjednički izbori. Pa što misliš o Kolindi, Milanoviću, zar ipak ne bi bila sramota da SDP dođe na Pantovčak. Treba izaći na izbore svakako, to je praznik demokracije... Neki su bili i pošteniji pa osim zamornog uvoda odmah krenuli na stvar: "Čuj, baš me briga za koga ćeš glasati, ali ja sam dobio zadatak da ti kažem da je Kolinda ipak bolji izbor za sve nas".

Zanimljivo da su zadatke dobili obični ljudi, simpatizeri HDZ-a koji niti nemaju neke posebne dužnosti u stranci, a ovog je puta pristup bio neposredniji, ne putem letaka i SMS-ova već direktno "u glavu". Vjerojatno je lijepo bilo čuti starog prijatelja makar i što mu je to samo bilo u opisu posla. Je li to kod nekog upalilo ili je postignut samo kontra efekt moglo bi se analizirati, no krajnji rezultat je poznat. Karlovac više nije baš tako čvrsto HDZ-ovo uporište.

KAportal.hr


Reci što misliš!