AKTUALNO

Vozač Audija "pao" u policijskom "lijevku" na autocesti zbog jedne tablete - sud mu je "odrezao" 5.000 kuna kazne

Vozač Audija
foto ilustracija - PIXELL

Muškarac iz Osijeka "pao" je u policijskoj akciji "lijevak", koju karlovačka policija često provodi preusmjeravajući promet kroz odmorište Draganić - zbog zlouporabe opojnih droga. Zaustavili su ga u Audiju, a kada je izašao iz automobila, ustanovili su da kod sebe ima drogu.

Prekršajni sud ga je osudio jer mu je tijekom policijske kontrole u desnom džepu trenirke pronađena jedna tableta buprenorfina, lijeka koji se nalazi na popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga, te za njega nije imao liječničku dokumentaciju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dugo godina jedini lijek na našem tržištu za heroinske ovisnike bio je metadon, tvorničkog imena Heptanon, a onda je u Hrvatskoj registriran novi lijek buprenorfin, tvorničkog imena Subutex. Legalno se može uzimati samo uz liječničku dokumentaciju.

Karlovački sud je proslijedio spis na Prekršajni sud u Osijeku radi zamolbenog ispitivanja okrivljenika, ali se on nikada nije odazvao sudskim pozivima, iako je podigao poštu s pozivom i bio upoznat s postupkom. Zato mu je suđeno u odsutnosti, iako je i policiji tijekom ispitivanja kazao da će svoju obranu dati na sudu.

Pri odmjeravanju kazne sud je na strani okrivljenoga "kao olakotnu okolnost cijenio da u protekle tri godine nije pravomoćno kažnjavan zbog iste vrste prekršaja, kao u konkretnom slučaju, pa mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 5.000 kn, dakle u visini posebnog minimuma novčane kazne propisane za taj prekršaj, cijeneći je primjerenom težini počinjenog djela, okolnosti cijenjenoj na strani okrivljenog i dostatnom za postizanje svrhe specijalne i generalne prevencije".

KAportal.hr


Reci što misliš!