AKTUALNO

Mandić o Rogozovoj ostavci: ViK normalno funkcionira, neće biti posebnih problema, iako će ova situacija malo otežati Karlovac II

Mandić o Rogozovoj ostavci: ViK normalno funkcionira, neće biti
posebnih problema, iako će ova situacija malo otežati Karlovac II

direktora Vodovoda i kanalizacije.

Najavio je da će, kao jedini član Skupštine društva, idući tjedan pokrenuti cijelu proceduru propisanu zakonom, "postoji i otkazni rok", a Nadzorni odbor tvrtke će donijeti adekvatne odluke, "pogotovo što se tiče imenovanja vršitelja dužnosti direktora, kao i ostalu proceduru, predviđenu u ovakvim slučajevima".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Bitno je napomenuti da ViK kao tvrtka normalno funkcionira, nema stresova, posebnih problema i narednih tjedana će se vidjeti što i kako dalje, kazao je Mandić.

"Potres" s direktorom uslijedio je na početku godine u kojoj tvrtku očekuje vrlo zahtjevan projekt, najveći u gradu, Karlovac II, odnosno, Aglomeracija Karlovac - Duga Resa, no Mandić vjeruje da, iako će se osjetiti, realizacija projekta zbog toga neće trpjeti.

- Što se tiče same Aglomeracije, činjenica je da će ova situacija malo otežati, ali ne mislim da će biti posebnih problema jer sama tvrtka je u kontaktu s Hrvatskim vodama, projekt je posložen na svim razinama i ne očekujem posebne probleme, dapače, očekujem da će se svi u tvrtci još i više potruditi da ne bude nikakvih problema, rekao je Mandić.

Vodovod i kanalizaciju, nakon imenovanja v.d. direktora, očekuje izbor novog direktora tvrtke, trećeg od druge polovice 2017., a Mandić, odgovarajući kako priželjkuje da taj izbor završi, kaže da "tko god bio, treba gledati interes tvrtke, što joj treba".

- To je najveća tvrtka u gradskom sustavu, u svakom pogledu, i svatko tko joj dođe na čelo mora odgovoriti osnovnim poslovima da daje uslugu najkvalitetnije što je moguće i promišlja i ovaj dio razvojnih projekata. Zahtjevno ju je voditi i financijski i tehnički i u tom dijelu mislim da će se i tražiti rješenje, napomenuo je Mandić.

Pitamo je li možda to rješenje netko iz tvrtke?

- Ne mogu o tome govoriti, valja vidjeti tko ima ambicija preuzeti jednu takvu tvrtku, kaže Mandić.

Upitan je li točno da slijedi još smjena direktora gradskih tvrtki - i 2018. su zaredale pa je nakon nešto više od godinu dana promijenjeno šestero direktora - odbacio je takvu mogućnost.

- Ja, kao skupština društava, nemam te informacije. Ovdje se radi isključivo o situaciju gdje je Nikola (Rogoz) profesonalnim izazovom donio takvu odluku kakvu je donio. Nekih takvih kombinacija? Ne, ne, zaključio je Mandić.

Doduše, najave o smjenama čuju se više iz stranačkih krugova, nego gradskih pa možda najavljuju ono što tek slijedi. Znat će se ubrzo.

KAportal.hr


Reci što misliš!