AKTUALNO / VIJESTI

Ministar Božinović: Područje Žakanja pod posebnim je nadzorom te se intenzivno prati epidemiološka situacija

Ministar Božinović: Područje Žakanja pod posebnim je nadzorom te se
intenzivno prati epidemiološka situacija

- Radnici iz pograničnih područja s hrvatske strane u blizini Metlike, konkretno područje Žakanje i okolice pod posebnim su nadzorom, potvrdio je danas ministar Davor Božinović na redovnoj tiskovnoj konferenciji o najnovijim informacijama o koronavirusu .

Naime, ministar Božinović pojasnio je javnosti, a o tome je jučer izvještavao i KAportal, kako je u pograničnom području i u neposrednoj blizini susjedne Metlike velik broj osoba na jednom mjestu kojima su određene mjere samoizolacije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Riječ je o hrvatskim radnicima koji rade u susjednoj Sloveniji i tu se vrlo intenzivno prati epidemiološka situacija, u smislu da se oni moraju pridržavati uputa. Međutim, oni mogu ići raditi u Sloveniju, pod uvjetom da se njihovi socijalni kontakti po povratku u Hrvatsku bitno ograniče, dodaje ministar Božinović.

Trenutno samo područje Bele krajine u Sloveniji je u Hrvatskoj detektirano u kategoriju II kao područje s izrazito velikim rizikom transmisije epidemije koronavirusa u populaciju. Dok recimo područje Novog Mesta, to jest Dolenjske regije u kojoj je zabilježeno također velik broj zaraženih i u koju dnevno migriraju hrvatski radnici, i dalje službeno nije. No, župan Karlovačke županije Damir Jelić potvrdio je na današnjoj tiskovnoj konferenciji u Karlovcu da Nacionalni stožer razmatra takvu mogućnost i za Dolenjsku, te da bi se takva odluka službeno trebale donijeti uskoro.

KAportal.hr

 


Reci što misliš!