AKTUALNO / VIJESTI

SVI U SAMOIZOLACIJU

Došlo do proboja koronavirusa u Stožer Civilne zaštite Karlovačke županije - pozitivan ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu

Došlo do proboja koronavirusa u Stožer Civilne zaštite Karlovačke županije - pozitivan ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu

U samoizolaciju su stavljeni svi članovi Stožera i osobe u bliskom kontaktu s oboljelom osobom

Cijeli Stožer Civilne zaštite Karlovačke županije mora u samoizolaciju jer je ustanovljeno da je jedan njegov član pozitivan na koronavirus.

Radi se, naime, o Nikši Antici, ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Članovi Stožera CZ Karlovačke županije svakodnevno su bili najizloženiji mogućnošću zaraze s obzirom da su bili na „prvoj crti“ obrane te se dogodio i proboj zaraze u Stožer. Tako Vas moramo obavijestiti da je obolio ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije, ujedno i član Stožera CZ Karlovačke županije, izvijestili su danas iz Stožera.

- Sukladno tome i ozbiljnosti situacije, u samoizolaciju su stavljeni svi članovi Stožera i osobe u bliskom kontaktu s oboljelom osobom. Svi mi, bit ćemo testirani nakon proteka 48 sati, kao što je to i slučaj sa bilo kojim kontaktom oboljele osobe, navodi glasnogovornica Ivana Rumenović. 

S obzirom da je i čitavo vodstvo Stožera do daljnjega u samoizolaciji, uključujući i zapovjednika, od današnjeg dana objedinjenu funkciju zapovjednika i načelnika Stožera CZ Karlovačke županije preuzima zamjenica župana Vesna Hajsan-Dolinar. Karlovačku županiju do daljnjega će voditi zamjenica župana Martina Furdek-Hajdin. 
Započele su se poduzimati propisane protuepidemijske mjere kako bi se spriječilo daljnje širenje bolesti.

Zanimljivo, priopćenje je potpisao zapovjednik Stožera, aktualni župan Damir Jelić. Nije poznato je li i on mora u samoizolaciju, no pretpostavljamo da ne, s obzirom da s se na tiskovnim konferencijama nije pojavio od samog početka koronakrize. Ostaje za vidjeti je li bio na brifinzima na koje je dolazio zaraženi ravnatelj Antica. 
 

Izdvojeno


Reci što misliš!