AKTUALNO / VIJESTI

CRNO PIVO ZLATNOG SJAJA

Nastavljena tradicija da Karlovčani osvajaju medalje na prvenstvu kućnih pivara - "Črnom gadu" zlato u kategoriji tamnih piva

Nastavljena tradicija da Karlovčani osvajaju medalje na prvenstvu kućnih pivara -

Ostvarena nagrada na Hrvatskom homebrew prvenstvu u velikoj konkurenciji, kažu nam, bit će im poticaj da dalje kuhaju pivu i uveseljavaju novim okusima i kvalitetom.

Ni deveto Hrvatsko homebrew prvenstvo nije prošlo bez Karlovčana, a nastavljena je i tradicija osvajanja medalja. 

Ovog puta su se zlatnom medaljom okitili Karlovčani Sunčana Simichen i Vlatko Kovačić čiji je Irish Dry Stout, zanimljivog naziva Črni gad u kategoriji Dark ales (tamna piva), osvojio prvo mjesto kao najbolji u konkurenciji 28 pivara koji su se natjecali u toj kategoriji. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Hrvatsko homebrew prvenstvo okupilo je 164 kućnih pivara iz Hrvatske ali i okolnih zemalja. Piva su razvrstana u 12 kategorija po vrstama i stilovima, a iako je konkurencija bila nešto manja nego proteklih godina, stručni žiri je ocjenjivao više od 250 prijavljenih piva. 

Sunčana i Vlatko amaterski kuhaju pivu i istražuju razne stilove i vrste piva. Uz standardne craftice, kuhali su i eksperimentirali tako da su njihova piva imala i specijalne dodatke poput dinja, šparoga i kadulje.

- Craft pivarstvo nudi brojne mogućnosti istraživanja raznih vrsta piva, okusa i boja a nama je upravo to primamljivo, da svaki put imamo nešto drugačije i uživamo u pivu, kao i svi oni koji ga s nama probaju, kažu nam Sunčana i Vlatko.

Ostvarena nagrada na Hrvatskom homebrew prvenstvu u velikoj konkurenciji, kažu nam, bit će im poticaj da dalje kuhaju pivu i uveseljavaju novim okusima i kvalitetom.

Izdvojeno


Reci što misliš!