AKTUALNO / VIJESTI

BORBA S KORONOM

Zoretić najavio pojačan tempo: Do kraja lipnja u Karlovačkoj županiji bit će cijepljeno još bar 60.000 ljudi; imat ćemo 60 posto procijepljenosti

Zoretić najavio pojačan tempo: Do kraja lipnja u Karlovačkoj županiji bit će cijepljeno još bar 60.000 ljudi; imat ćemo 60 posto procijepljenosti

Do sad je u županiju stiglo 20.845 doza

- Priželjkujemo 60 posto procijepljenosti stanovništva do kraja lipnja do kada planiramo u Karlovačkoj županiji cijepiti još minimalno 60.000 osoba, najavio je na današnjoj pressici Branko Zoretić, ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

U Karlovačkoj županiji do sada je distribuirano 20.845 doza cjepiva najviše Pfizerovog, AstraZenece i Moderne, a cijepljenje će biti nastavljeno po sadašnjem modelu: u ordinacijama obiteljske medicine i na punktovima, poput školskih dvorana u Karlovcu i Ogulinu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ono što veseli je informacija da ćemo u zadnjem tjednu ovog mjeseca početi dobivati 5.000 doza tjedno, što govori da bi samo cjepiva proizvođača Pfizer trebalo stići više od 60.000 doza. Sve će biti spušteno prema primarnim ordinacijama, a organizirat ćemo i punktove da se ljudi mogu čim brže procijepiti, rekao je Zoretić.

Plan je u treću fazu cijepljenja ući u prvom tjednu svibnja, a ministarstvima je predloženo koje bi skupine trebale imati prioritete za cijepljenje u Karlovačkoj županiji.

- To su gospodarski subjekti, turistički djelatnici, ugostitelji, obrazovanje i predškolski odgoj, novinari i svi ostali koji će iskazati interes, kazao je Zoretić.

Izdvojeno


Reci što misliš!