AKTUALNO / VIJESTI

EPIDEMIJA COVID-19

Capak u Virovitici gdje je otvoren prvi drive-in za cijepljenje: "Treći val epidemije je završen!"

Capak u Virovitici gdje je otvoren prvi drive-in za cijepljenje:
Damir Spehar/PIXSELL

'Nije gotova epidemija nego je završen treći val koji još na svom repu može imati nekih varijacija s brojem novooboljelih', kazao je Capak

Na otvaranju prvog drive-in punkta u Virovitici bio je i Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. 

Cijeli postupak ide tako da se građane cijepi u prostoru Viroexpa, a građani na cijepljenje mogu doći i pješice ili u automobilu. Oni koji dolaze automobilom svoju će dozu primiti bez izlaska iz vozila. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon cjepiva, građani moraju ostati još 15 minuta, a za one koji će doći automobilom, osiguran je parking na kojem će se zadržavati 15 minuta nakon cijepljenja.

Ravnatelj ZJZ-a Virovitičko-podravske županije Miroslav Venus kazao je da svi žele postići isti cilj, da ova agonija prestane.

"Ljudima je puno lakše i ugodnije čekati, nadamo se da će i drugi u Hrvatskoj upotrijebiti ovakve inovativne načine", kazao je Capak.

"Treći val je završen, na svom repu može imati nekih varijacija s brojem novooboljelih"

Ravnatelj HZJZ-a kazao je da u Hrvatskoj imaju rok do kraja lipnja potrošiti dva milijuna doza i da će procijepiti do tada oko 55 posto stanovništva. Komentirao je potom i cjepivo koje Hrvati sve manje žele.

"Cjepivo Astrazenece je dobro cjepivo, u vrlo rijetkim slučajevima se događaju tromboembolijski događaji i apsolutno je ogromna prednost cijepiti se", kazao je jasno Capak.

Ravnatelj HZJZ-a kazao je također da osobe koje su preboljele COVID unazad šest mjeseci trebaju primiti samo jednu dozu cjepiva jer su studije pokazale da druga doza nema učinka. 

Potom je prokomentirao brojke novooboljelih. Kazao je da se krivulja prelomila i da broj novooboljelih pada. Poručio je da je očekuju da će kroz nekoliko dana pasti i broj hospitaliziranih i preminulih.

Novinari su Capak potom pitali znači li to da je epidemija gotova.

"Nije gotova epidemija nego je završen treći val koji još na svom repu može imati nekih varijacija s brojem novooboljelih", poručio je Capak.

Izdvojeno


Reci što misliš!