AKTUALNO / VIJESTI

poruke iz ogulina

Predsjednik opet žestoko - Milanović: 'Zalagao sam se za pravo srpske manjine na ćirilicu. Figu su mi držali i SDSS i Pupovac i Plenković'

Predsjednik opet žestoko - Milanović: 'Zalagao sam se za pravo srpske manjine na ćirilicu. Figu su mi držali i SDSS i Pupovac i Plenković'

Predsjednik je posjetio tvrtku Bjelin.


Predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je danas općinu Plaški i obišao objekt Vatrogasnog doma DVD-a Plaški u izgradnji te Dom kulture Plaškis. Nakon toga, u 14.30 sati, predsjednik je posjetio u Ogulinu tvrtku Bjelin i obišao proizvodni pogon tvrtke.

"Gdje da idem? U München? Ali ljudi me zovu. Da se sakrijem pod jastuk, kao policija prije dva dana u Borovom Selu?", tako je, na početku u dobrom raspoloženju, počeo s obraćanjem novinarima predsjednik Milanović, nakon što su ga pitali odakle on ovdje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ajde me pitajte za Borovo Selo prvo", predložio je Milanović.

"Policija je dopustila da se ti ljudi, koji su se ponašali stvarno divljački, da uđu u ta sela. Tamo je bio ministar unutarnjih poslova koji je njihov šef", podsjetio je na slučaj od prije nekoliko dana kad je skupina prolazila kroz Borovo Selo i pozivala na ubijanje pripadnika nacionalne manjine.

"Ne koriste policiju. Izazivaju incidente", ponovio je Milanović i, upitan o tome je li na djelu politizacija vojske od njegove strane, kako je ustvrdio premijer, dodao:

"Vratimo se mjesec dana unatrag. Dakle, ja organiziram prvi put u 30 godina netko organizra prijem za heroje s Plitvica, jedan je i poginuo, Josip Jović. Dolaze svi, osim vrha policije kojima je Plenković naredio da ne dođu. Je li to politizacija? Tko je započeo to incidentno ponašanje? Istovremeno ja pozivam da obilježavamo zajednički. I Plenković opet to ignorira. Što tu nije jasno?"

Novinari su dalje podsjetili da je premijer Plenković ranije konstatirao da Milanović, u svoje doba kao premijer, "nije riješio to pitanje i zato je svaki njegov komentar suvišan.

"Nisam riješio to pitanje jer su njegovi prijatelji čekićima razbijali dvojezične ploče. Uz podršku Plenkovića. Nisam mogao sve riješiti. S obzirom da je Plenković rođen jučer ujutro, prije nego što je mlijeko ujutro dostavljeno, on vjerojatno ništa nije mogao riješiti", uzvratio je Milanović:

"Zalagao sam se za prava srpske nacionalne manjine za korištenjem vlastitog pisma. Tu su mi figu držali SDSS i Pupovac. I Plenković. Prema tome, oni su zadnji koji će to riješiti, a što se tiče mauzoleja Šoškočaninu... to je provokacija. Kao što je ZDS provokacija srpskim, židovskim i romskim žrtvama u Jasenovcu."

"Ja ne odobravam niti jedno niti drugo", kazao je, a za spomenik Vukašinu Šoškočaninu u Borovu kazao je:

"Neka Plenković to makne, ne mora rušiti, neka makne, i bit ćemo zdravije društvo. Neka dođe u Plaški vidjeti kako žive zajedno Hrvati i Srbi, ne iza roleta, nego zajedno na ulici."

Milanović je dalje rekao da je s uklanjanjem tog i sličnih spomenika "Plenković čekao":

"Tim ljudima odgovaraju incidenti. I SDSS-u i HDZ-u. Oni žive za incidente i za podjele, i to pred lokalne izbore."

Novinari su podsjetili da je Milorad Pupovac rekao da je on kriv za povike u Borovu, na što je Milanović nastavio rečenicu:

"... i za ubojstvo Kennedyja."

Za Zlatu Đurđević kazao je dalje da je kandidatkinja za predsjednicu Vrhovnog suda od koje bolje nisu imali i javno zamolio saborske zastupnike da glasaju za nju.

Izdvojeno


Reci što misliš!