AKTUALNO / VIJESTI

MALO OLABAVILI

Ukinuli COVID potvrde u niz državnih ustanova: Evo gdje više nije bitno jeste cijepljeni, negativni ili ste preboljeli

Ukinuli COVID potvrde u niz državnih ustanova: Evo gdje više nije bitno jeste cijepljeni, negativni ili ste preboljeli
PIXSELL

Ne trebate je ni za ulazak u prostorije Hrvatske lutrije, Hrvatske poštanske banke, ali je i dalje morate imati ako radite ili idete u HEP, HZZO, MUP. Stožeru civilne zaštite Karlovačke županije poslali smo upit odnosi li se ova odluka na karlovačke gradske tvrtke pa ćemo vidjeti što će odgovoriti.

Prije dva dana na snagu je stupila nova odluka Stožera kojom se za neke državne i javne firme ukida obveza COVID potvrda.

Prema toj odluci, one se više neće provjeravati kod zaposlenika državnih firmi poput Hrvatske poštanske banke, Hrvatske lutrije ili pojedinih lokalnih firmi, poput nekih komunalnih koje nemaju javne ovlasti kao što je, na primjer, Zagrebparking, donosi Index

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prema toj odluci koju je 24. siječnja potpisao šef Stožera civilne zaštite Davor Božinović i koja je na snagu stupila dan kasnije, obveza provjeravanja COVID potvrda kod ulaska prestaje vrijediti za one javne službe ili firme koje nemaju status pravnih osoba s javnim ovlastima ili ne obavljaju javnu službu. Drugim riječima te potvrde više nisu obvezne za zaposlenike i korisnika institucija i firmi koje ne spadaju pod definiciju javnopravnih tijela.

No posjedovanje COVID potvrde i dalje je obaveza pri ulasku u objekt te za zaposlenike (koji se moraju testirati ako je nemaju)  državnih institucija poput MUP-a ili HZZO-a te institucija lokalne samouprave. Na tom popisu obaveznih je i HEP. Podsjetimo da je HPB danas objavio da ukida potvrde. 

Izdvojeno


Reci što misliš!