AKTUALNO / VIJESTI

ostavljeni

Jeste li znali? Grad Karlovac godišnje izdvaja 1,5 milijuna kuna za napuštene pse u Utinji, danas ih je posjetila dogradonačelnica Fočić

Jeste li znali? Grad Karlovac godišnje izdvaja 1,5 milijuna kuna za napuštene pse u Utinji, danas ih je posjetila dogradonačelnica Fočić

"Pozivamo sve građane da se uključe u kampanju adekvatnom brigom, prije svega da im tijekom velikih vrućina omoguće redovno hranjenje i što više tekućine".

Grad Karlovac duži niz godina surađuje s tvrtkom CRPK iz Karlovca u organizaciji obavljanja poslova Skloništa za životinje na području Grada Karlovca. Svake godine u svom proračunu Grad osigurava sredstva za rad i održavanje Skloništa. U tu svrhu do svibnja 2022. godine utrošeno je 750.000, 00 kuna, dok je u 2021. izdvojeno 1.528. 000,00 kuna. Do kraja 2021. udomljeno je 295 pasa, a dosad se pokazalo da će 2022. donijeti još veći broj udomljavanja, javili su iz Grada.

- Danas su Sklonište za životinje posjetile zamjenica gradonačelnika Ivana Fočić i pročelnica Daniela Peris sa suradnicima, koje su obišle sklonište i vidjele kako se radi na odgoju i socijalizaciji pasa te podijelile prigodne potrepštine. Tom prilikom zahvalile su na trudu i angažmanu djelatnicima Skloništa i svima koji ulažu svoje vrijeme za brigu o psima smještenim u Utinji ,  pišu nam iz Grada.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sklonište u ovom trenutku može primiti najviše 170 pasa, a sada ih već broji 150. Zbog sve većeg broja napuštenih ljubimaca razgovaralo se o budućim proširenjima kapaciteta skloništa. Kako je trenutno u organizaciji udruge Prijatelji životinja aktualna kampanja „Obitelj na more, pas na ulicu“,  pozivamo sve građane da se uključe u kampanju adekvatnom brigom, prije svega da im tijekom velikih vrućina omoguće redovno hranjenje i što više tekućine.

Jednako tako ovim putem apeliramo na činjenje dobrih djela kroz udomljavanje pasa ili mačaka jer na taj način vodimo brigu i o životinjama i o lokalnoj zajednici.

Izdvojeno


Reci što misliš!