AKTUALNO / VIJESTI

U ZNAKU GLJIVA

Nakon piva, jagoda, štrudli... dvanaest karlovačkih restorana pripremilo je za jesen i posebnu ponudu jela od gljiva

Nakon piva, jagoda, štrudli... dvanaest karlovačkih restorana pripremilo je za jesen i posebnu ponudu jela od gljiva

Uz tradicionalnu potporu Gljivarskom društvu Karlovac u održavanju 37. Gljivarskog tjedna Turistička zajednica grada Karlovca i ove jeseni provodi promotivnu kampanju na temu jela s gljivama.

Gljive su dio svih svjetskih kuhinja. Iako ih, zahvaljujući uzgoju i konzerviranju, možemo koristiti cijele godine ipak su najbolje one svježe ubrane iz naših šuma. Karlovačko šumsko područje obiluje gljivama, a uvjerljivo je najpopularniji vrganj. Aromatične i mirisne odličan su dodatak mnogim jelima. Od njih se mogu pripremati juhe, topla predjela, hladna predjela, prilozi, glavna jela i još puno toga.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Čak 12 karlovačkih restorana pripremilo je raznovrsna jela na temu gljiva: Lovački rog, Korana Srakovčić, M90, Tempo, Črni kos, Pod starimi krovovi, Kalvarija, Kostanjac, Kvaka, Kastel, Palma i Kristal,  a što sve nude možete pronaći na OVOM LINKU

Inspiraciju za pripremu jela s gljivama kao i odlične savjete o ovoj namirnici te vodič o gljivarenju u karlovačkim šumama pronađite i na blogu Visit Karlovac:

https://blog.visitkarlovac.hr/2022/09/gljivarenje-u-kozjaci-vodic-za-gljivare-pocetnike/

https://blog.visitkarlovac.hr/2022/09/namaz-s-vrganjima/

https://blog.visitkarlovac.hr/2021/10/jesenska-pita-s-vrganjima-sirom-i-tikvom/

(foto: Izvan fokusa)

Izdvojeno


Reci što misliš!