AKTUALNO / VIJESTI

LOŠE PROGNOZE?

Stiže nam novi vodni val? Prvi čovjek Hrvatskih voda i ravnatelj Civilne zaštite u Karlovcu, stiže i Banožić: Vodostaji će ovisiti o novim oborinama

Stiže nam novi vodni val? Prvi čovjek Hrvatskih voda i ravnatelj Civilne zaštite u Karlovcu, stiže i Banožić: Vodostaji će ovisiti o novim oborinama

U Uredu županice održana je sjednica Stožera civilne zaštite Karlovačke županije, na kojoj je zaključeno kako su sve nadležne službe reagirale brzo

Hrvatske vode sinoć su proglasile izvanredno stanje za područje Karlovca zbog vodostaja Korane i Kupe. Dijelovi Karlovca i Duge Rese su pod vodom, zatvoreno je niz prometnica, a posebno su ugroženi nebranjeni dijelovi.

U Uredu županice održana je sjednica Stožera civilne zaštite Karlovačke županije, na kojoj je zaključeno kako su sve nadležne službe reagirale brzo. Koordiniraju se aktivnosti u svim mjesnim odborima, općinama i gradovima, grade se nasipi, pune dodatne vreće s pijeskom i distribuiraju u ugrožene dijelove.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako doznaje KAportal, uskoro u Karlovac stiže i ministar obrane Mario Banožić.

U pomoć je stiglo i 150 pripadnika Hrvatske vojske, te pripadnici Državne interventne postrojbe iz Rijeke s 10 pumpi.

Hrvatske vode, rekao je generalni direktor Zoran Đuroković, iz sata u sat prate situaciju, jer aktivirale su sve 4 rijeke.

- Prognoze su da će biti još kiše, vodostaji Kupe u Karlovcu su u porastu. Vodostaji će ovisiti o novim oborinama. Moguće je da će pasti 20 do 50 cm novih oborina i to će utjecati da dobijemo i drugi val. Posebno ćemo pratiti ogulinsko područje, gdje je potencijal za nove kiše i veći. Za sada je dobro došlo što smo Đulin ponor očistili i situacija je stabilna, ali tamo moramo biti jako oprezni kako bismo grad Ogulin obranili, rekao je Đuroković.

Ravnatelj ravnateljstva civilne zaštite Damir Trut smatra da županijski stožer radi dobro.

- Stožer Karlovačke Županije radi vrlo dobro, sve pripremne i operativne aktivnosti se provode, isto tako i stožeri grada Karlovca i općina. Sve što je zatraženo, to je i dostavljeno. Prebacujemo pumpe iz robnih zaliha koje su potrebne, doći će i dodatni vatrogasci, rekao je ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH Damir Trut.

U Karlovac je dostavljeno 30 tisuća vreća s pijeskom, a još 60 tisuća će stići. Prema potrebi, iz Državnih robnih zaliha dostavit će se i dodatne pumpe kao i oprema za sanaciju nakon poplava.

Izdvojeno


Reci što misliš!