AKTUALNO / VIJESTI

PREVARANTI

Nova internet prevara - Ogulinka nakon lažnog SMS-a o dostavi paketa ostala bez 750 eura, pripazite na podatke koje dajete!

Nova internet prevara - Ogulinka nakon lažnog SMS-a o dostavi paketa ostala bez 750 eura, pripazite na podatke koje dajete!

Jučer je u Policijskoj postaji Ogulin zaprimljena kaznena prijava 55-godišnjakinje koja je putem lažne SMS poruke 21. travnja na mobitel zaprimila obavijest da joj je obustavljena dostava paketa zbog nepotpune adrese dostave i da preko zaprimljene  poveznice internetskog preglednika potvrdi svoju adresu kako bi se pošiljka mogla isporučiti. Preglednik ju je preusmjerio na lažnu stranicu trgovačkog društva koja se bavi dostavom paketa. Na navedenoj stranici unijela je svoje osobne podatke i podatke sa svoje bankovne kartice te ubrzo nakon toga utvrdila da joj je s računa skinut iznos veći od 750 eura. Policija provodi kriminalističko istraživanje ovog događaja.
 
Iako policija učestalo upozorava građane na ovakve i različite oblike prijevara putem interneta i ovom prilikom ponovno pozivamo građane na dodatan oprez i na opasnost davanja osobnih i financijskih podataka nepoznatim osobama.

Ako nešto prodajete ili kupujete, za uplatu je dovoljno poslati samo IBAN broj i vaše ime i prezime, a nikako CVC/CVV kod (kod za verifikaciju koji se nalazi na poleđini kartice) kao niti rok važenja i broj kartice.

Izdvojeno


Reci što misliš!