VIJESTI / CRNA KRONIKA

OBITELJSKI NASILNIK

Suprugu je počeo vrijeđati i tući nakon što je rodila, policiju je pozvala kada je izgovorio ovo: "Iz zatvora se izlazi, ali iz zemlje ne!"

Suprugu je počeo vrijeđati i tući nakon što je rodila, policiju je pozvala kada je izgovorio ovo:
foto ilustracija - Pixabay.com

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv 24-godišnjeg Karlovčanina jer je više od dvije godine psihički i fozički zlostavljao suprugu.

Terete ga da je "u vremenu od rujna 2017. do 25. prosinca 2019. u Karlovcu, učestalo svoju suprugu psihički i fizički zlostavljao na način da ju je vrijeđao, psovao, nazivao pogrdnim riječima, te udarao bez ikakvog povoda po glavi, uslijed čega je imala modrice, kao i da ju je 25. prosinca 2019. između 15.30 i 16.00 sati, u Karlovcu, u stanu, u cilju da je ustraši gurnuo uslijed čega je ona udarila glavom u dovratnik sobnih vrata, te joj pri tom govorio da će ju ubiti ako radi toga završi u zatvoru, što je sve kod nje izazvalo osjećaj straha, poniženja i nesigurnosti".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U svojoj obrani okrivljeni je iskazao da je u braku sa suprugom od 2016., da je bilo nesuglasica i psovki, ali nije bilo uvreda. Prije godinu dana supruga mu je razbila mobitel i udarila ga, zbog čega ju je on ošamario, priča on.

Kaže da je 25. prosinca 2019. došlo do rasprave između supruge i njega. Otišao je u kuhinju spremiti ručak, a supruga je u dnevnoj sobi pojačala muzičku liniju zbog čega je dva puta rukom udario po liniji. Dok je radio ručak popio je dvije do tri čašice pelinkovca, taj dan, tvrdi on, nije odgurivao suprugu. Supruga je zvala majku koja je rekla da će doći s policijom, a potom su k njima  došli njegova punica, te njezine dvije sestre.

Tom prilikom je punici rekao da izađe iz stana što je on učinila, tete su ostale u stanu, te je tada rekao "da se iz zatvora izađe, a iz zemlje nikada". Nikoga tom prilikom, navodi, nije imenovao, niti ima namjeru nekoga zastrašivati.

U svom iskazu žrtva je iskazala je da je treću godinu u braku sa okrivljenikom, a od rujna 2017. godine, kada su dobili kćerku, promijenio se njihov odnos. On ju je, navodi, od tada počeo maltretirati, govorio joj je da ništa ne razumije, da je glupa, nije joj financijski pomagao, a i fizički ju je zlostavljao na način da ju je udarao uglavnom po glavi i to bi se događalo u trenucima kada bi postavila neko pitanje.

U početku je zbog toga šutjela jer joj je suprug prijetio, a poslije je htjela otići u svoju kuću ili se nekome obratiti, no tada bi joj suprug uzeo mobitel i razbio ga. Fizičko i psihičko maltretiranje od strane supruga je trajalo od rođenja djeteta do 25. prosinca 2019. Uslijed udaraca koje joj je suprug zadao imala je modrice, ali nije tražila pomoć. Supruga je prijavila 25. prosinca 2019., a on joj je tada prijetio, a u trenutku prepirke uspjela je nazvati majku kojoj je rekla da pozove policiju.

- Cijeneći utvrđeno činjenično stanje smatram da u konkretnom slučaju postoji osnovana sumnja da je okrivljeni počinio kazneno djelo nasilja u obitelji i prijetnje na način kako ga se tereti u optužnici. Naime, iako okrivljenik poriče počinjenje kaznenih djela koja mu se stavljaju na teret navodeći da je u samo jednom navratu suprugu ošamario, da je u njihovom braku bilo nesuglasica i psovki, ali da nije bilo uvreda te da je doista rekao da se iz zatvora izađe, a iz zemlje nikada, cijeneći detaljan i okolnosan iskaz žrtve proizlazi da se okrivljenik prema njoj nasilnički ponašao u inkriminiranom vremenskom razdoblju, da ju je fizički zlostavljao, vrijeđao, ugrožavao njezino dostojanstvo i ponižavao ju, a 25. prosinca 2019. da joj je prijetio da će je ubiti, nakon čega je žrtva prijavila događaj policijskim službenicima - navodi tužiteljstvo u optužnici.

Izdvojeno


Reci što misliš!