VIJESTI / CRNA KRONIKA

OPĆINSKO DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO

Karlovčanin usred suda zaprijetio prijatelju kojega je financijski prevario pa dobio optužnicu: "Brate moj, nećeš izaći živ iz Karlovca"

Karlovčanin usred suda zaprijetio prijatelju kojega je financijski prevario pa dobio optužnicu:

U novinama je čitao da je okrivljeni već osuđivan zbog otmice "pa ga je zato jako strah"

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv 45-godišnjeg muškarca zbog prijetnji, koje je izrekao, ni manje ni više, nego na stepeništu Općinskog suda u Karlovcu.

Dogodilo se to 13. ožujka između 9.25 i 9.30 sati nakon odgođene rasprave u kojoj  je isti taj muškarac okrivljenik u jednom drugom predmetu. Prišao je tada, navodi se u optužnici, drugom muškarcu koji je u tom predmetu oštećenik za kazneno djelo prijevare, odnosno svjedok, uhvatio ga desnom rukom za vrat i prijetećim glasom mu kazao da neće izaći živ iz Karlovca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na ispitivanju u Tužiteljstvu okrivljeni je negirao počinjenje kaznenog djela, iskazao je da se radi o lažnoj i neosnovanoj prijavi protiv njega, da je točno da su on i žrtva bili na raspravi na Općinskom sudu u Karlovcu, da je sutkinja odgodila raspravu jer nije došla svjedokinja, da je na sudu oštećenik rekao da želi izmijeniti ranije dani iskaz, da su se odvjetnik i sutkinja "zakrvili" oko toga može li se iskaz mijenjati, nakon čega su se udaljili iz sudnice na način da je prvo izašao odvjetnik, za njim on, a onda oštećeni.

Govori da je odvjetnik oštećenom kazao kako ne može mijenjati iskaz na što je ovaj burno reagirao.

Oštećeni je rekao da mu je okrivljeni i ranije prijetio, pa da ga je strah. Družili su se prije desetak godina, dao mu je novac za neko ulaganje, ali ga je ovaj prevario zbog čega su sada na sudu. Rekao je sutkinji da i dalje ima imovinski zahtjev prema okrivljenom što je ovoga uzrujalo.

Nakon toga su izašli van i kada su došli na stubište okrivljenik mu je, kaže rekao: "Brate moj!", nakon čega mu je prišao s lijeve strane te ga s desnom rukom
uhvatio za vrat i obuhvatio mu vrat rukom te ga jako stisnuo u tzv. kravatu od čega je odmah osjetio bol te mu je tišim glasom rekao: "Nećeš izaći živ iz Karlovca."

Svjedok iskazuje da je odvjetnik bio malo ispred njih pri dnu stepenica ili na podestu te se okrenuo i rekao okrivljeniku: "Ej, ej!", vjerojatno kao upozorenje da se smiri. Ranije mu je govorio da će mu polomiti ruke i noge i da će ga baciti u Savu. U novinama je čitao da je okrivljeni već osuđivan zbog otmice pa rekao da ga je zato jako strah.

Izdvojeno


Reci što misliš!