VIJESTI / CRNA KRONIKA

RASKOMADANO TIJELO

Policija o ubojstvu djeda i osumnjičenom unuku: 'Lovci su nam pomogli naći dijelove tijela. Napadač je već poznat zbog krađa i droga'

Policija o ubojstvu djeda i osumnjičenom unuku: 'Lovci su nam pomogli naći dijelove tijela. Napadač je već poznat zbog krađa i droga'
Ilustracija / Tomislav Miletic/PIXSELL

Nedavno je na području grada Gline pronađeno tijelo nestalog muškarca

"Točan datum ubojstva nije poznat, ali se radi o vremenu između 16. i 19. prosinca 2019. godine kada bi taj 29-godišnjak došao u mjesto Roviška na Glinskom području, kod tada 89-godišnjeg muškarca, u obiteljsku kuću, gdje je nakon sukoba s istim zdravstveno ugroženu osobu nekoliko puta udario tupim premetom, od čega je on preminuo. Osumnjičeni je tada, u svojstvu prikrivanja teškog kaznenog djela, tijelo 89-godišnjaka sakrio u obližnjoj šumi, a u prosincu prošle godine dijelovi tijela i odjeća su pronađeni i izuzeti u sklopu izvođenja očevida.

"Protiv 29-godišnjaka, koji se trenutno nalazi na izdržavanju kazne zatvora zbog niza drugih kaznenih djela, ŽDO biti će podnesena kaznena prijava", rekao je.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Rad po prijavama nestanaka jedna je od najprioritetnijih zadaća ove PU. Suočavamo se s preko 50-tak takvih situacija i njima pristupamo s krajnjim oprezom. Svaki nestanak može biti da je osoba žrtva kaznenog djela", rekao je Voditelj službe kriminalističke policije, Igor Pasanec.

Objasnio je da su otegotne okolnosti bile kasna prijava nestanka, činjenica da osoba živi u ruralnom području, da su prvi susjedi udaljeni 300 metara i da je osoba živjela neurednim životom bez kontakata s obitelji. Kazao je da to sve pokazuje koliki su dobar posao odradili policajci i ostale službe, poput HGSS-a, vatrogasaca i lovačkog društva.

"Oni su nam pomogli da pronađemo dijelove tijela i odjeće nestale osobe", kaže.

Na pitane novinara je li bilo suradnje sa Splitskom policijom, pošto je osumnjičenik već poznat po nedjelima na tom području, Pasanec kaže da ne.

Rekao je da je osumnjičenih otprije bio poznat zbog kriminaliteta krađa i droga, no kako ne bi htio komentirati njegove ranije prijave.

"Postoji povezanost između počinitelja i žrtve. On je njegov unuk", rekao je Pasanec.

Na pitanje postoje li naznake da je riječ o teškom ubojstvu iz koristoljublja, rekli su da u ovoj fazi istrage ne mogu to potvrditi.

Osumnjičenik je rodom s područja Siska, no Pasanec kaže da je svoje boravište mijenjao sukladno kriminalnom miljeu u kojem se nalazio, a često je bio i po zatvorima.

Izdvojeno


Reci što misliš!