VIJESTI / CRNA KRONIKA

PRESUDA

Mladi Dugorešanin bez vozačke dozvole ukrao očuhu "Smarta" i razbio ga, pa odšetao s mjesta nesreće

Mladi Dugorešanin bez vozačke dozvole ukrao očuhu
Željko Lukunić/Pixsell/Ilustracija

Policajac kaže da je vozilo u nesreći bilo potpuno uništeno.

Zbog bijega s mjesta nesreće koju je prouzročio 17. kolovoza 2019. godine oko 7.10 sati na cesti Novigrad - Zagradci - Karlovac, prekršajni sud u Dugoj Resi je proglasio krivim 22-godišnjeg mladića iz Duge Rese, te mu izrekao kaznu od 1.725,40 eura. No, ne samo da je prouzročio nesreću, već nikada nije položio vozački ispit, pa mu je i tak krimen uračunat u kaznu.

Terete ga da je sletio s ceste, a nije ostavio podatke vlasniku stabla lijeske koje je oštetio, kao ni vlasniku vozila kojim je upravljao. Prije toga je, naime, ukrao vozilo s kojim je prouzročio nesreću svojem očuhu, da bi poslije ostavio vozilo na mjestu događaja i pješice ga napustio.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iako je na sudsku raspravu bio uredno pozvan, nije se odazvao, no to nije bilo nužno za sudski postupak, na kojemu je ispitan policijski službenik koji je podnio optužni prijedlog, odnosno obavio je očevid na mjestu događaja u Rešetarovu.

Kazao je kako je na mjestu događaja zatekao vozilo Smart njemačkih nacionalnih oznaka, a okrivljenika nije bilo. Vlasnik je prijavio prethodno krađu vozila. Policajac kaže da je vozilo u nesreći bilo potpuno uništeno.

Počinitelj je kasnije uhićen te je priznao da je upravo on kobne zgode upravljao vozilom, bio je sam u vozilo i vozio je, kaže, brzinom od 60 km/h. Nije zadobio ozljede. Na sudu je utvrđeno da nije prilagodio brzinu uvjetima na kolniku.

Izdvojeno


Reci što misliš!