VIJESTI / CRNA KRONIKA

BIZARNI SLUČAJ

Općinsko državno odvjetništvo Karlovčanku optužilo zbog obmane: Obećala je čovjeku da će se udati za njega ako joj kupi dva mobitela - nije se udala!

Općinsko državno odvjetništvo Karlovčanku optužilo zbog obmane: Obećala je čovjeku da će se udati za njega ako joj kupi dva mobitela - nije se udala!
foto ilustracija KAportal/Pixabay

Oštećeni kaže da mu je "Mariju" doveo prijatelj koji inače dosta pije. Upoznao ih je na Autobusnom kolodvoru u Karlovcu

Višestruko osuđivana 38-godišnja Karlovčanka, našla se u novom problemu. Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv nje jer je lažno obećala muškarcu da će se udati za njega ako joj kupi dva mobitela. No, niti se udala za njega, niti mu je vratila mobitele, pa tužiteljstvo smatra da se nepripadno imovinski okoristila za 1.500 kuna.

Ona je "07. veljače 2022. u Karlovcu, prema unaprijed stvorenoj namjeri da se nepripadno imovinski okoristi, lažno predočila oštećenom da će s njime zasnovati bračnu zajednicu i zajedno živjeti, ukoliko joj kupi mobilne uređaje, pa je imenovani, povjerovavši u navedeno, na prodajnom mjestu teleoperatera "A1" na Korzu i na prodajnom mjestu trgovačkog društva na gradskoj tržnici, sklopio dva pretplatnička ugovora na 24 mjeseca te preuzeo mobilne uređaje marke Samsung Galaxy A52S i GSM Poco X3 Pro, koje joj je predao, bez da je s njime zasnovala bračnu zajednicu i počela s njime živjeti, odnosno iste mu vratila, na koji način se nepripadno imovinski okoristila na štetu muškarcu za novčani iznos od 1.500,00 kuna", kaže Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gospođa koja se muškarcu navodno predstavila kao Marija, kaže da je u Karlovcu čekala autobus za kući u manje mjesto nedaleko Karlovca, kada joj je prišao čovjek i pozvao ju na kavu. Otišli su u kafić na Autobusnom kolodvoru te ju je tamo pitao bi li se udala za njega, a ona mu je rekla da mora razmisliti jer ima četvero djece.

- Otišao je sa mnom kući, spavali smo skupa. Vodio me u zlatarnu, htio mi je kupiti zaručnički prsten, no kupio je mobitele, a onda ih prodao jer nije imao što jesti - branila se nesuđena nevjesta.

Oštećeni kaže da mu je "Mariju" doveo prijatelj koji inače dosta pije. Upoznao ih je na Autobusnom kolodvoru. Ona ga je pitala što on hoće, a on je rekao da bi je volio upoznati i da žive zajedno, na što je ona rekla da to ne želi, da prvo treba otići kod nje na kavu, što je i učinio.

- Tu u kući nije bilo nikakvog seksualnog odnosa, već sam ju samo podragao po nozi - ispričao je.

Tada su u kući njen sin i ona navalili da im kupi u gradu mobitel. To je morao ispuniti, jer se sin počeo odnositi grubo prema njemu i plašiti ga. Vozili su se taksijem nazad u grad da kupi mobitele, pa je prvo sklopio ugovor na Korzu u "A1" teleoperateru na 12 mjeseci i uz njega je dobio mobitel kojeg je predao toj ženskoj osobi "Mariji". Tada ga je sin napao da treba i njemu kupiti pa su otišli na tržnicu i tamo je sklopio drugi ugovor na 12 mjeseci i dobio mobitel. Taj mobitel je predao tom njenom sinu, kojem ne zna ime, govori on.

Kada je kupio mobitele taj sin ga je počeo maltretirati i napadati te ga lupati šakom. Prije nego što su otišli, Marija je prodala mobitel za 200,00 kuna na tržnici, rekla je da nema za hranu. Nakon toga su se ponovno vidjeli, nakon pet šest dana i Marija je tražila 2.000 kuna za stan, ali joj nije predao novac. Rekla je da bi ipak živjela s njim, ali on nije pristao na zajednički život, jer nije želio imati više posla s njom.

   

Izdvojeno


Reci što misliš!