VIJESTI / CRNA KRONIKA

MEMENTO DEMENTO

Podignuta optužnica protiv njemačkog električara: Na slunjskom festivalu po džepovima imao čak 13 vrsta droga, a karlovačkog policajca opalio šakom u lice

Podignuta optužnica protiv njemačkog električara: Na slunjskom festivalu po džepovima imao čak 13 vrsta droga, a karlovačkog policajca opalio šakom u lice
foto ilustracijja - Kristina Štedul Fabac/PIXSELL/KAportal

Mladić tvrdi da je droga bila za njegove potrebe te da je on žrtva policijskog nasilja

Općinsko državno odvjetništvo je podiglo optužnicu protiv 27-godišnjeg električara iz Njemačke J. P. zbog zlouporabe opojnih droga, odnosno "dilanja" zabranjenim sredstvima na festivalu Memento-Dementu u Donjem Primišlju nedaleko Slunja 8. kolovoza prošle godine oko 17.25 sati.

Terete ga da je kod sebe imao 8.61 gram marihuane, 1 gram haramina, 76 grama ketamina, 11 grama kokaina, 8 tableta MDMA, 13 tableta 2C-B-a, 22 tableta i komadića tableta LSD-a, usitnjenu biljnu materiju od 2,38 grama THC-a, DMT-a tzv. Change, amfetamina i psilocina, 2 grama MDMA, smolu konoplje, tekućinu koja sadrži LSD.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izbor droge koju je imao kod sebe ovaj mladić je očito bio šarolik, no to nije bio njegov jedini problem. Karlovačkog policajca iz Odjela kriminaliteta droga prilikom nadzora na festivalu opalio je šakom u lice i pokušao pobjeći, no u tome nije uspio, jer ga je uhvatio i uz pomoć kolege svladao.

Optužnicom ga zato terete za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, te prisile prema službenoj osobi u pokušaju. Također, uz sebe je imao 1824 eura, a tužitelji smatraju da je to novac koji je zaradio trgujući drogom.

Julian se ne osjeća krivim. Pri ispitivanju je iskazao kako je svu drogu kupio za 800 eura na samom festivalu za osobne potrebe, a da velika PVC vrećica s drogom nije njegova već da ju je pronašao na tlu kampa.

Navodi da je je svu drogu planirao koristiti na ovom i još jednom festivalu u Sloveniji. Također, tvrdi da nikoga nije udario, već je samo želio pobjeći od policije, ali da su ga uhvatili i istukli na tlu.

Policajčevu verziju potvrdili su i njegovi kolege koji su s njim obavljali istu zadaću toga dana, a u Općinskom državnom odvjetništvu su povjerovali njihovim iskazima, a onda uz materijalne dokaze, odnosno vještačenja provedeno na izuzetim drogama i podigli navedenu optužnicu.

Izdvojeno


Reci što misliš!