VIJESTI / CRNA KRONIKA

UŽAS NA ŠVARČI

Konobarica iz Monaca (23) osumnjičena za kazneno djelo protiv opće sigurnosti, puštena je iz pritvora: Nema opasnosti od bijega ili utjecaja na svjedoke

Konobarica iz Monaca (23) osumnjičena za kazneno djelo protiv opće sigurnosti, puštena je iz pritvora: Nema opasnosti od bijega ili utjecaja na svjedoke

Državno odvjetništvo će u daljnjem tijeku postupka nastaviti, u okviru svoje nadležnosti, sa provođenjem radnji u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja

Strašan događaj u karlovačkom narodnjačkom klubu Monaco po svemu sudeći dobit će svoj sudski epilog, prvo u utvrđivanju kaznene odgovornosti za paljenje šanka koje je zamalo završilo i puno težom tragedijom.

Iz Općinskog državnog odvjetništva javljaju da su po po primitku kaznene prijave Policijske postaje Karlovac proveli dokaznu radnju prvog ispitivanja državljanke Republike Hrvatske (2001.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz članka 222. stavka 3. u svezi članka 215. stavka 1. i 3. Kaznenog zakona.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičena 23-godišnjakinja 24. ožujka 2024., u noćnom klubu na području Karlovca, kao konobarica u prostoru šanka prolijevala po plohi šanka alkoholno piće te ga palila, lakomisleno smatrajući da do štetnih posljedica neće doći, pri čemu je plamen zahvatio više posjetitelja tog kluba te su četiri osobe zadobile teške tjelesne ozljede dok su tri osobe lakše ozlijeđene, navodi Državno odvjetništvo.

Državno odvjetništvo je, dodaju, nakon ispitivanja osumnjičenice, naložilo pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke puštanje osumnjičenice na slobodu.

- To je odlučeno s obzirom da se nisu ispunile pretpostavke za određivanje istražnog zatvora propisane člankom 123. stavkom 1. Zakona o kaznenom postupku, odnosno s obzirom da ne postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega, na opasnost od utjecaja na svjedoke i na opasnost od ponavljanja djela niti se radi o kaznenom djelu za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora, navodi DORH. 

- Državno odvjetništvo će u daljnjem tijeku postupka nastaviti, u okviru svoje nadležnosti, sa provođenjem radnji u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja, navodi se.

Izdvojeno


Reci što misliš!