VIJESTI / KARLOVAC

nije zaboravljena

Sadiki Zvirkić, osnivačici Koraka i Skloništa za žrtve nasilja, posthumno Medalja župana

Sadiki Zvirkić, osnivačici Koraka i Skloništa za žrtve nasilja, posthumno Medalja župana
www.kazup.hr

Svojim radom Sadika Zvirkić može poslužiti kao primjer za humanizam i društvenu odgovornost te joj stoga župan Damir Jelić posthumno dodjeljuje Medalju župana

Deset godina nakon što je preminula, Sadiki Zvirkić, osnivačici Ženske grupe Korak, Savjetovališta i Tajnog skloništa za žrtve obiteljskog nasilja, dodijeljena je Medalja župana.

Preuzeli su je njena kći Majda i unuk Sven, a župan Damir Jelić, uručujući im Medalju, napomenuo kako rad Sadike Zvirkić može poslužiti kao primjer za humanizam i društvenu odgovornost.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sadika Zvirkić, iako je i sama pretrpjela nepravdu i patnju u rodnoj Banja Luci, dolaskom u Hrvatsku nije odustajala i pronašla je još više motiva za pomoć pojedincima i socijalnim skupinama koji su tražili ostvarenje svojih prava.

- Pokretala je inicijative, okupljala ljude, volontirala u Hrvatskom helsinškom odboru, predano radila u Odboru za ljudska prava te potom u Ženskoj grupi Korak, ostvarivala brojne kontakte s organizacijama, udrugama i osobama koje su u svijetu brinule o pravima obespravljenih i humanitarnim pitanjima. Sadika Zvirkić pokrenula je rad Savjetovališta za žene žrtve obiteljskog nasilja, zaslužna je za osnivanje i rad Tajnog skloništa za žene žrtve obiteljskog nasilja, koje je od početka rada 2002. godine zbrinulo više od 900 žena i djece. Osnovala je Udrugu za zapošljavanje zlostavljanih žena te osiguravala besplatnu pravnu pomoć za korisnike Skloništa. Predano je radila na osvješćivanju potreba ostvarivanje prava pojedinaca i nezaštićenih socijalnih skupina te stvaranju institucionalne potpore za iste, podsjetili su u Karlovačkoj županiji.

Sadika Zvirkić je preminula u 66. godini života, 27. svibnja 2010.

Izdvojeno


Reci što misliš!