VIJESTI / KARLOVAC

BRAVO!

Projekt u kojem su i karlovačke škole najbolji u EU - "ENERGY@SCHOOL" nagradila Europska komisija

Projekt u kojem su i karlovačke škole najbolji u EU -
www.karlovac.hr

Projektom su educirani učenici i školsko osoblje kako bi postali "čuvari energije"

Projektu "ENERGY@SCHOOL" u kojem su sudjelovale i karlovačke škole dobitnik je nagrade REGIOSTARS za 2020. Europske komisije.

Njome nagrađuje najbolje projekte kohezijske politike u cijeloj Europskoj uniji, a u posebnoj kategoriji "Osnaživanje mladih za suradnju preko granice - 30 godina Interrega" nagrada je dodijeljena projektu "ENERGY@SCHOOL: Energetska optimizacija i promjena ponašanja u školama srednje Europe" za razvoj programa za obuku učenika škola da postanu odgovorni za praćenje njihove potrošnje energije u školi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovogodišnje natjecanje imalo je najviši do sada broj prijava, čak 206 i visok broj glasova za kategoriju javnog izbora, ukupno 33.000. I prvi put do sada, REGIOSTARS svečanost, koja se događa tijekom 18. Europskog tjedna regija i gradova, bila je potpuno digitalno.

-Projekt ENERGY @ SCHOOL imao je cilj povećati mogućnost javnog sektora da poboljša energetsku učinkovitost korištenjem obnovljivih izvora energije i smanjenje emisija CO₂ , kroz stvaranje energetski pametnih škola. Projektom su educirani učenici i školsko osoblje kako bi postali "čuvari energije". Projekt se provodio od 1. 7. 2016. do 30. 6. 2019., a ukupna vrijednost bila mu je 2.581.379,75 eura. Voditeljica projekta bila je viša savjetnica za EU fondove u Gradu Karlovcu Marina Grčić, kazali su u Gradu i napomenuli da je nagrada rezultat iznimnog zalaganja karlovačkih učitelja i učenika, te zahvalili svima na trudu i podršci.

Izdvojeno


Reci što misliš!