VIJESTI / KARLOVAC

BEZ PLAĆANJA

Grad ponovo uskočio: Karlovački ugostitelji mogu besplatno proširiti terase, samo moraju podnijeti zahtjev

Grad ponovo uskočio: Karlovački ugostitelji mogu besplatno proširiti terase, samo moraju podnijeti zahtjev
Ivo Cagalj/PIXSELL

Odluka vrijedi od 1. ožujka do 31. svibnja

Karlovački ugostitelji, baš kao i ljetos, mogu besplatno proširiti terase na javne površine, samo trebaju podnijeti zahtjev nadležnom gradskom odjelu.

Najavio je to danas gradonačelnik Damir Mandić, kazavši da će službenici zajedno s ugostiteljima vidjeti koji su to prostori i do kuda se terase mogu proširiti jer na javnim površinama mora biti omogućen prolazak žurnih službi. Odluka je na snazi od 1. ožujka do 31. svibnja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Odnosi se na sve naše ugostitelje, napomenuo je Mandić.

Podsjetio je da je na snazi i odluku o oslobađanju zakupnine javnih površina, odnosno, poslovnih prostora za ugostitelje. Vrijedi do 31. ožujka.

- Bit će još sjednica Vijeća do kraja ožujka, vjerujem da ćemo tada imati jasnije kondicije što će se događati i da ćemo, ponajprije s Cehom ugostitelja, razgovarati o produženju tih mjera; sada su oslobođeni plaćanja komunalne naknade i nekih drugih davanja, najavio je Mandić.

Pozvao je i sve obrtnike i male poduzetnike koji posluju u privatnim prostorima da iskoriste mogućnost sufinanciranja najamnine; Grad je one koji posluju u njegovim prostorima oslobodio plaćanja najamnine, u slučaju privatnih prostora može samo dati potpore.

- Obzirom na najavu popuštanja određenih mjera, ali i činjenicu da je pandemija još tu, pozvao bih sve naše sugrađane da ove mogućnosti što nam se otvaraju koristimo krajnje odgovorno. Briga o zdravlju i dalje mora biti naš prioritet. Stožer civilne zaštite grada Karlovca bit će na raspolaganju ugostiteljima da sve moguće probleme ili pitanja rješavamo. Nećemo ići djelovati represivno, ali ćemo ići na teren da te obveze oko otvaranja terase koje će preuzeti mogu ispuniti baš onako kako treba. Osobna odgovornost je ipak ključna. Imali smo u Karlovcu dosta slučajeva zaraze, ali smo u najvećem dijelu poštivali mjere i pokazali razinu građanske odgovornosti tako da možemo reći da život nije stao. Ovih nekoliko mjeseci pred nama ne znači da trebamo prestati brinuti jedni o drugima, o vlastitom i zdravlju drugih. Svi smo pozvani nastaviti kao i do sad poštivati sve važeće mjere, poručio je Mandić.

Izdvojeno


Reci što misliš!